Hyppää sisältöön

Mäki-Tulokkaan suojatti T.Rex Kavioliiga-osakilpailun ykköseksi: “Kuopio-taika on nyt murrettu”

Lämminveristen Kavioliiga jatkui lauantaina Kuopion Sorsasalossa, jossa täydet 25 pistettä nappasi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Iikka Nurmosen ohjastama T.Rex.

T. Rex näytti Kuopiossa vaarallisen kirikykynsä. Kuva: Hippos / Juhani Hynynen

9-vuotias T.Rex palasi Kuopiossa voittokantaan. Samalla rikottiin jonkin sortin kirous: T.Rex on nyt kaikkien aikojen ensimmäinen Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava, joka on onnistunut voittamaan Kuopiossa. 


“Kuopio-taika on nyt murrettu. Vaikea sanoa mikä siinä aiemmin on ollut kun voittaminen ei ole täällä onnistunut, mutta nyt tuntuu kyllä hienolta. Kiva lopettaa vuosi näin tällaiseen onnistumiseen”, Mäki-Tulokas iloitsi voittajakehässä Kuopion kirpeässä talvi-illassa. 


Lähtö oli loppusuoralle saakka Tommi Kylliäisen ja Workout Wonderin hallinnassa, kunnes T.Rex näytti todellisen luontonsa ja ravasi lopulta ylivoimaiseen voittoon. Voittoajaksi kirjattiin 15,0a / 2 100 metriä.  


“Juoksu meni meidän osaltamme hyvin vaikka olimmekin altavastaajia. Kyllä tämä on edelleen vaarallinen vastustaja”, valmentaja kertoi. 


Iikka Nurmonen oli Mäki-Tulokkaan kanssa samoilla linjoilla. 


“Siinä on sellaista huippuhevosen tuntua, ehdottomasti Suomen parhaita. Se tuntuu ymmärtävän itsekin olevansa vähän parempi hevonen”, Nurmonen hymyili. Voiton myötä T.Rex nousi lämminveristen Kavioliiga-pistepörssin yhdeksänneksi.  


“Loppusuoralla se lähti imemään tänään hyvin, koko hevonen nousi oikein ilmaan ja alkoi painamaan. Matkalla se on usein laiska, mutta lopussa se kyllä aina tietää mitä tehdä.” Mäki-Tulokas on suojattinsa tulevaisuuden suhteen toiveikas mutta maltillinen. 


“Kotimaassa pysytään, mutta kyllä näitä lauantailähtöjä olisi tarkoitus vielä talvellakin ajaa, jos hevosen terveys vain kestää. T.Rex on toistaiseksi onneksi välttynyt pahemmilta terveysongelmilta”, valmentaja pohti.  


“Nyt lähdetään kotimatkalle. Siinä ehtii kelailemaan tuota hienoa loppusuoraa videokirjastosta, tuolta kurvista kun en oikein sitä nähnyt!” 


T.Rexin on kasvattanut Bent Lindhart ja sen omistaa T.Rex Stable. Hevosen hoitaja on Annika Aalto.   
 
Osakilpailun tulokset 
Kavioliigan pistepörssit