Hyppää sisältöön

Magic Monday -kevätkausi starttaa tänään Seinäjoelta ja Lahdesta – huomioi ravi-illan uusi aikataulu

Magic Monday -ravipäivän kaikki ravilähdöt saksataan maanantaista 7.1.2019 alkaen. Ravien ensimmäinen lähtö juostaan kello 18.15, ja ensimmäinen Toto65-pelin kohdelähtö kilpaillaan kello 19.35.

Nopeatempoinen Magic Monday -tapahtuma sisältää yhteensä 12 ravilähtöä, joista puolet ajetaan illan toisella järjestävällä radalla ja puolet toisella.

Aloittava rata A on aina rataparin pohjoisempi ravirata. Ensimmäinen Magic Monday -ravilähtö juostaan A-radalla kello 18.15, ja aikataulun mukaan seuraava lähtö B-radalla kello 18.27. Koko illan lähdöt lähetetään matkaan joka toinen toisella radalla ja joka toinen toisella 12 minuutin välein, poikkeuksena 20 minuutin väli ennen ensimmäistä Toto65-kohdetta.

Lähtöjärjestystä saatetaan poikkeustilanteissa muuttaa. Ravirata tiedottaa poikkeustapauksista ja viivästymistilanteista kilpailijoita ja yleisöä.

Kummankin radan tapahtumassa on paikan päällä mahdollisuus seurata näytöiltä myös toisen radan ravilähtöjä. Veikkauksen TotoTV:stä pystyy seuraamaan myös Magic Monday -studiolähetystä, joka alkaa kello 18 ja päättyy 20.45. Lähetyksen juontaa 7.1. Sonja Julkunen, studiossa asiantuntijoina nähdään Tappi Hoikka ja Malin Kullberg.

Magic Monday -kevätkausi jatkuu huhtikuun loppuun asti, minkä jälkeen kahden radan maanantaitapahtuma jää kesätauolle ja palaa viikko-ohjelmistoon syyskuussa.

Magic Monday -aikataulu
Kuva: Veikkaus

Magic Monday -kauden 2019 avaavat maanantaina 7. tammikuuta Seinäjoen ja Lahden raviradat. Ensimmäinen Magic Monday -päivän lähtö kilpaillaan Seinäjoella 18.15 alkaen.

Seinäjoen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Saranpää uskoo, että uudistunut aikataulu tekee tapahtumasta täysipainoisemman. Paikan päälle kannattaa lähteä, ja mielenkiintoa riittää alusta loppuun.

”Seinäjoen Toto65-lähdöt eivät ole ihan läpihuutojuttuja, rata-arvonnatkin ovat tasoittaneet asetelmia. Hyviä peli-ideoita pitäisi siis olla tarjolla”, Saranpää sanoo.

Lahden Jokimaan raviradan johtajan Mikko Korpelan mukaan aikataulu-uudistus on positiivinen juttu etenkin tapahtumaa raviradalla seuraaville katsojille.

”Magic Monday teki viime vuonna onnistuneen debyytin erityisesti mielenkiintoisena TV- ja nettituotteena. Nyt Magic Mondayn seurattavuus myös raviradalla olevan yleisön kannalta paranee huomattavasti, kun kaikki lähdöt ajetaan vuoron perään. Tapahtumasta tulee täysipainoisempi ja omalla kaviouralla tapahtuu koko illan ajan. Lisäksi Jokimaalle on helppo tulla Magic Monday -tapahtumaan: raveihin pääsee ilmaisella ravibussilla Lahden keskustasta ja kaiken lisäksi raveihin on ilmainen sisäänpääsy”, Korpela sanoo.

”Jokimaan Toto65-kohdelähtöjen tähtinä nähdään muun muassa Ossi Nurmosen menestystallin huippuvireinen kaksikko M.T. Kitty ja Roberto Diver, jotka kävivät jo toissa lauantaina valloittamassa Jokimaan. Kaiken ollessa kohdillaan näitä on vaikea ohittaa.”

Sekä Lahdessa että Seinäjoella on tiedossa ravikevät täynnä säpinää.

”Kohti Seinäjoki Racea huhtikuussa tässä kiihdytellään, tietysti Ravigaala ja sen päivän Toto75-kierros etunenässä. Raveja ajetaan tasaiseen tahtiin, joten kilpailumahdollisuuksia ainakin on. Teemoja valmistellaan eri päiville, joten koitetaan saada uusia ja ’paluumuuttajia’ radan varteen ja katsomoon”, Jyri Saranpää sanoo.

”Elokuun alun Kuninkuusravit siintävät täysillä jo mielissä, mutta talvi ja kevät sisältävät myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Helmikuun alussa ajetaan Toto75-finaaliravit, maaliskuun puolivälin jälkeen järjestetään kaksipäiväiset Jalostuspäivät, joiden yhteydessä ajetaan Jalostusravit, ja toukokuussa ajetaan Superlauantai, jonka huipentumana nähdään Suomen Cup. Näiden lisäksi on runsaasti muitakin teemaraveja, joista mainittakoon muun muassa Winners' Dinner, Ystävänpäiväravit, Naisten Ilta, Team Jokimaan omistajaravit sekä Lions-ravit. Tapahtumaa riittää siis moneen makuun”, Mikko Korpela kertoo.

Maanantain 7. tammikuuta lähtölistoja pääset tarkastelemaan Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi