Hyppää sisältöön

Luotto energiapakkaukseen säilyy

Raviurheilun Superlauantai rantautuu Kuopion ja Turun raviradoille tämän viikon lauantaina 16. helmikuuta. Kuusivuotias tamma Beat Of Love starttaa Metsämäen lähdössä numero kuusi, joka on samalla Superlauantain Toto75-pelin toinen kohde.

Beat Of Love Teivo 120119 kuvaaja Hanna Laakso
Beat Of Love nähdään tulevana lauantaina Turun Metsämäessä enintään 45 000 euroa tienennaiden tammojen lähdössä. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso

Beat Of Love matkaa Turkuun Kangasalta Sulinin perheen tallista, missä se on asunut viime vuoden maaliskuusta lähtien. Harrastajavalmentaja Anna Sulin on vuokrannut tamman kilpailuoikeuden haverilaisilta hevoskasvattajilta Kalle ja Liisa Savolta.

Anna Sulin kertoo, että Beat Of Love on treenannut alusta asti hyvin.

”Kotiutumisen jälkeen noin kolme kuukautta treenattiin ja tutustuttiin toisiimme. Viime kesänä se sai lähdöissä tosi nättejä reissuja, ja minusta se ehkä näkyy menestyksessä nyt”, hän kuvailee. ”Bertta on saanut tekemiseensä vuoden aikana itseluottamusta.”

Tamman todellinen menestysputki alkoi viime syksynä. Se on sijoittunut lähdöissään kärkikolmikon ulkopuolelle viimeksi lokakuun alussa. Yksi avaimista hevosen suoritusvarmuuden kasvuun on ollut se, että tamma ei touhota kilpailutilanteessa enää niin paljon kuin sillä oli alkuun tapana tehdä.

Sulin sanoo, että Beat Of Love vaatii paljon liikettä myös kotona.

”Se on tosi menevä tapaus, ja pyrin siihen, että se olisi vähintään joka toinen päivä kärryjen edessä. Välillä siis ihan vaan kävelytellään. Meillä kun on vähän pienempi talli, hevosille pystyy suunnittelemaan treenit tosi yksilöllisesti.”

Beat Of Love kiihdyttää lauantaina numerolla kolme. Valmentaja luottaa menestykseen myös tällä kertaa, sillä lähtöpaikka on hyvä ja hevonen on tuntunut kotona hyvältä. Keväälle suunnitelmissa on jatkaa kilpailemista tasaiseen tahtiin.

”Vähän oli ensin ajatuksissa lähteä käymään Ruotsissa, mutta Suomessa on keväällä tosi hyvin lähtöjä tarjolla, joten pysytään täällä. Uskon, että Bertta jatkaa edelleen kehittymistä starttien myötä”, Anna Sulin sanoo.

Historian ensimmäistä Superlauantaita vietetään Turun ja Kuopion raviradoilla 16. helmikuuta kello 16.30 alkaen. 

Lisätietoa Superlauantaista löydät osoitteesta raveihin.fi