Hyppää sisältöön

Lolo Lee tavoittelee Kavioliiga-pisteitä sekä menestystä Tammavaltikassa

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Lolo Lee kuuluu Suomen lämminveristen tammojen parhaimmistoon, mistä osoitus on myös paikka Forssan Tammavaltikan kilpailijakaartissa.

Lolo Leen ohjastaja Santtu Raitala on Kavioliigan ohjastajapörssissä toisena ennen Forssan osakilpailua. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Forssan Pilvenmäellä ajetaan lauantaina 21. syyskuuta lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu, joka on samalla Tammavaltikka-suurkilpailu. Yksi Tammavaltikan osallistujista on kasiradalta matkaan lähtevä Lolo Lee, jota ohjastaa Santtu Raitala.

Tammelalainen menestysvalmentaja Tapio Mäki-Tulokas sai Lolo Leen talliinsa ensimmäisen kerran kesällä 2018. Hevonen kärsi tuolloin jännevammasta, jonka johdosta se siirtyi pitkälle kuntoutusjaksolle Sami Alamaan talliin. 

Lolo Lee palasi Mäki-Tulokkaalle tämän vuoden toukokuussa. Yhteisiä kilpailuja on nyt takana neljä, ja niistä heti ensimmäinen päättyi hienoon voittoon Härmän Powerparkissa kesäkuun lopulla. 

”Etukäteen ei hirveitä menestystoiveita sinne ollut, lähtörata oli heikko. Mutta siitä tulikin reipasvauhtinen juoksu, ja tamma kiri lopussa hyvin. Voittikin varmasti”, Mäki-Tulokas sanoo. 

Powerparkin jälkeen Lolo Lee nappasi Mikkelin Tammatähti-lähdöstä kakkossijan. Viimeiset kaksi kisaa ovat kumpikin päättyneet sijanumeroon seitsemän. Pelkkä sijoituksen tuijottaminen ei kerro viimeisistä lähdöistä koko totuutta, sillä viimeksi tamma jäi voimissaan pussiin ja sitä edellisellä kerralla sillä todettiin flunssa. 

Nyt hevoselle kuuluu hyvää.

”Lähtöpaikka on toki kurja, huonoin mahdollinen tässä kisassa. Toivotaan, että matkavauhti olisi reipas, jolloin voisimme saada jonkinlaisen mahdollisuuden. Kyseessä on hyvä hevonen, kyllä se näissä tammalähdöissä jatkossakin pystyy hyvän panoksen antamaan, mikäli lähtöpaikat ja juoksunkulut vaan suosivat”, valmentaja arvioi. 

Lolo Lee on toinen hevonen, joka osallistuu Kavioliigaan tammelalaisvalmentajan tallista. Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando hallitsee tällä hetkellä lämminveristen pistepörssin kärkipaikkaa yhdessä Mika Haapakankaan valmentaman Mr Golden Quickin kanssa. Chief Orlando vei viime viikolla Turun osakilpailuvoitolla kotiin täydet 25 pistettä. 

Kavioliiga on Mäki-Tulokkaan mukaan tervetullut lisä ravikalenteriin. 

”Todella kiva uudistus ykkössarjan hevosille, joilla totta kai pyrimme näihin lähtöihin tähtäämään. Se, että hoitajat huomioidaan omassa pörssissään, on hienoa, sillä hehän sen kovimman työn taustalla tekevät. Lisäksi omistajien ja kasvattajien pörssit tuovat varmasti heille lisäjännitystä.”

Mäki-Tulokas arvioi, että Lolo Leen kausi 2019 jatkuu tammalähtöjen ja I-divisioonan parissa, sillä avoimen tason ruunat ja oriit saattavat olla sille toistaiseksi liian kova vastus. Lolo Leen on kasvattanut sekä omistaa Ifa Racing. Tammaa hoitaa Annika Aalto

Lähtölista, lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu

Kylmäveristen Kavioliiga jatkuu Lappeenrannan osakilpailulla lauantaina 28. syyskuuta. Kavioliiga-kauden aikana kummallekin rodulle järjestetään yhteensä 18 osakilpailua. Lisäksi kalenterissa on kolme Grand Prix’ta, joita edeltää aina kuusi osakilpailua. Ensimmäinen Grand Prix kilpaillaan Helsingissä ja Seinäjoella lauantaina 16. marraskuuta.