Hyppää sisältöön

Lissun Eerikki palasi tauolta suoraan voittajakehään

Pekka Luukkosen valmentama ja Hevosmaailma-Tallin omistama Lissun Eerikki kilpaili edellisen kerran seitsemän kuukautta sitten. Sairastauolta tänään kotiradallaan Mikkelissä kilpauralle palannut ori voitti heti.

Lissun_Eerikki_paakuva_Emmi_Korpiola
Lissun Eerikki ja valmentaja Pekka Lukkkonen. Arkistokuva: Emmi Korpiola / Suomen Hippos

Tähtidivisioonakarsinnan loppusuoralla nähtiin jännitysnäytelmä, kun keulaa hallinnut Viktor Kärppä laukkasi. Loppumatsi käytiin Lissun Eerikin ja rajun kirin esittäneen Kukan Tutun välillä. Maalissa oli tasaista, mutta lopulta voittajaksi julistettiin Ari Moilasen ohjastama Lissun Eerikki.

”Se tuntui tosi hyvältä jo lämmityksessä, mutta totta kai vähän arvelutti, missä mennään pitkän tauon jälkeen”, Ari Moilanen sanoi.

Kuski kommentoi, että ei ollut maalipaalun kohdalla varma voitosta. Hän kehui myös Terho Rautiaisen ohjastamaa ja valmentamaa Kukan Tutua.

”Tämä meni vähän epävarmaksi lopussa, ja Terhon hevonen tuli tosi kovaa viimeiset sata metriä”, Moilanen sanoi.

Lissun Eerikin voittoaika oli 26,5a/2100 metriä.

Jussi Suomisen valmentama huippukuntoinen tamma Juliette Lax vei suomenhevosten Huippudivisioonakarsinnan Antti Teivaisen ohjastamana. Suosikkina matkaan lähteneellä Juliette Laxilla oli viime vuonna ongelmia veriarvojen kanssa, minkä vuoksi se joutui jäämään pitkälle sairastauolle. Helmikuussa kilparadoille palannut tamma on voittanut nyt kolmesti putkeen.

”Sillä on valtavat vauhtivarat, ja on se muutenkin toki lahjakas”, ohjastaja Teivainen kehui voittajahaastattelussa. ”Jussi on tehnyt tosi hienoa työtä hevosen kanssa.”

Lämminveristen Nousijadivisioonassa nähtiin myös tauolta palanneen hevosen voittoisa esitys. Mika Forssin ohjastama ja Kati Lindsbergin valmentama Mainio kiri hienosti.  

”Kun käänsin hevosen vapaalle radalle, maisema alkoi vaihtua. Tuli kyllä hienolla tyylillä maaliin”, Mika Forss sanoi. ”Tosi hyvää kautta on lupa odotella”, ohjastaja jatkoi nelivuotiaasta ruunasta.

Kultadivisioonassa vahvin oli Tir Du Caux, jolle ykkössija oli ensimmäinen tällä kaudella. Tir Du Caux’n valmentajan Antti Ojanperän tiimi oli lähtenyt Mikkeliin kahden hevosen kanssa. Tallin päivä oli onnistunut, sillä Regent Zet sijoittui Kultadivisioonassa kolmanneksi.

Kaikkien päivän lähtöjen tulokset ovat luettavissa Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, raviurheilu
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403