Hyppää sisältöön

Liisa Nummi ja Magnifico S hurjastelivat montén Suomen mestareiksi

Mikkelin vauhtiviikonlopun ensimmäisessä lähdössä nähtiin Magnifico S:n ja Liisa Nummen näytös, kun valjakko hurjasteli montén Suomen mestariksi uudella SE-ajalla 12,6/2100m.

Liisa Nummi juhli Magnifico S:n kanssa montén Suomen mestaruutta Mikkelin vauhtiradalla. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Mikkelin ravit alkoivat ponien osalta Pomona II:n ja Oona Halmeen tammojen maailmanennätyksellä, ja ennätystehtailu jatkui ensimmäisessä hevosten lähdössä. Montén SM-finaalissa Liisa Nummi ja Magnifico S eivät jättäneet muille sanan sijaa, vaan hurjastelivat voittoon SE-tuloksella 12,6/2100m.

”Mahtava fiilis! Pahimmat vastustajat saivat huonot paikat, niin ajattelin täräyttää liikkeelle niin kovaa, kun lähtee. Tämähän lähti ja tuli helposti maaliin, älytön hevonen”, Nummi kehui voittajaseremonioissa.

Valjakko lähti reippaasti liikkeelle ja haki keulapaikan Jonna Hottisen ratsastamalta Graffiti Artistilta ensimmäisten 500 metrin jälkeen. Kuusivuotias ruuna ei sen jälkeen päästänyt muita enää lähietäisyydelle, vaan karkasi vastustamattomaan voittoon uransa neljännessä montélähdössä.

”Tämä on tosi vahva ja ravivarma hevonen, yksinkertaisesti hyvä hevonen”, Nummi ylisti Harri Koivusen valmennettavaa, joka on voittanut montélähdöissä nyt kolmesti ja ollut kerran kolmas.

Magnifico S:n omistavat Ove Grönholm ja Bert Hellman, ja sen on kasvattanut Ulla ja Håkan Eriksson. Grönholm juhlisti hevosensa voittoa seremoniapaikalla.

”Tällä hevosella on ollut todella paljon vaivoja kavion kanssa. Harri ja Heidi (Taipale) ovat saaneet sen kuntoon, mutta se vei melkein vuoden”, Grönholm kertoi ja nauroi tärisevänsä yhä lähdön jäljiltä.

Montén SM-finaalissa toiseksi sijoittui Jenni Kaijan ratsastama Ranch Newman, ja kolmas oli Nitro Diablo Jenni Koskela satulassaan.

Montén SM-finaalin tulokset >
Vapaasti käytettäviä kuvia Mikkelin raveista >