Hyppää sisältöön

Liigadebytantti Evartti oli Oulun osakilpailun paras – ”Yksi parhaita juoksuja”

Kavioliigan ensikertalainen, Antti Ojanperän valmentama Evartti nappasi Oulun Äimärautiolla täydet 25 pistettä ja varmisti paikkansa tulevassa Grand Prix’ssä.

Evartti osallistui Kavioliigaan ensimmäista kertaa. Kuva: Hippos / Mia Mäki-Maunus

Kavioliigan toisen kolmanneksen viimeinen kylmäveriosakilpailu ravattiin Oulun Äimäraution talvisissa olosuhteissa. Lähdön suosikki, edellisen osakilpailun voittanut Koskelan Akseli otti keulapaikan heti varmoin ottein haltuunsa ja veti joukkoa aina maalisuoralle saakka.

Akseli joutui kuitenkin lopulta taipumaan. Antti Tupamäen ajokki Polara sekä Jorma Kontion ohjastama Evartti kirivät loppusuoralla kilpailijoidensa ohitse, ja vyöryivät lopulta maaliin aivan rinta rinnan. Taistelu kääntyi Evartin hyväksi, ja ori nappasi liigavoiton ajalla 24,8a / 2120 metriä.

- Hevonen ei ole koskaan ennen lähtöä ollut niin terävänä kuin se oli tänään. Lähdössäkin painoi koko ajan J-P:n puserossa kiinni. Sain vain pidellä ja odotella, että väylä vapautuu. Yksi parhaita juoksuja, tyytyväinen Kontio kertoi voittajahaastattelussa.

9-vuotiaan Evartin uraa ovat haitanneet erinäiset terveysmurheet, mutta nyt Olli Sippolan kasvattama ori vaikuttaisi olevan elämänsä kunnossa. Kuluneen talven aikana hevonen on napsinut useita totosijoja.

-Se näyttää nyt löytäneen kuntonsa. Rovaniemelläkin se oli viimeksi tosi hyvä, ja nyt vielä parempi, Kontio kiitteli.

Edellisen yhteisen voittonsa valjakko nappasi joulukuussa Rovaniemen Arctic Horse Racen avoimessa kylmäverilähdössä. Sitäkin merkittävämmät muistot lienevät kuitenkin elokuulta 2015, jolloin Kontio saavutti Evartin kanssa Pihtiputaalla uransa 10 000. voiton.

Talli Pajatson omistaman oriin ura näyttää olevan nousukiidossa. Tulevaisuudensuunnitelmissa siintääkin nyt suomenhevosten kesän ykköskilpailu, Seinäjoen Kuninkuusravit.

-Ehdottomasti, sille käy kaikki matkat. Toivottavasti itse pääsisin paikalle ja rattaille, Kontio totesi.

Kontio ajoi kuninkuuskilpailun voittoon ensimmäistä kertaa vuonna 2015 yhdessä Jokivarren Kunkun kanssa.

Evartin osakilpailuvoiton myötä Antti Ojanperä nousi nyt valmentajapörssin ykköseksi, kun pisteitä on kertynyt jo huimat 233. Liigavoittoja Ojanperän suojatit napanneet seitsemän kertaa, kun yhteensä startteja on takana yksitoista.

Tulevaa Kavioliiga Grand Prix´tä ajatellen voitto tuli Evartille täydelliseen saumaan. Liigan toisen kolmanneksen pistetaulukossa oriin saavuttamat 25 pistettä riittävät kahdeksanteen sijaan, kun GP-osallistumisoikeus on yhdeksällä parhaalla. Molempien rotujen Grand Prix’t ajetaan Lahden Jokimaalla 29. helmikuuta.

Tulokset, Äimärautio 15.2.2020

Kavioliigan pistepörssit