Hyppää sisältöön

Lifestyle-asumista hevosharrastajille – hevoskylä Tuusulan vetonaulaksi?

Tuusulan kunnan vuoden 2016 strategian teema Vetovoimaiset keskukset tavoittelee Tuusulan elinvoiman ja kilpailukyvyn edistämistä uudenlaisten asumiskonseptien avulla. Tuusulan hevoskylä on yksi esimerkki asumisen ja elinkeinotoiminnan yhdistävästä kehittämiskohteesta.

Hevoskylässä yksi Tuusulan vahvuuksista, maaseutumaisuus, voi yhdistyä aivan uudella tavalla urbaaniin asumiseen. Urbaanin asumisen lisäarvoksi voidaan tuoda vaikkapa mausteita siirtolapuutarha-ajatuksesta luonnon ja eläinten läheisyydessä. Tuusulanjärven alueen matkailun edistämishankkeessa on havaittu, että myös oman kunnan asukkaat ovat kiinnostuneita hevosiin ja kotieläimiin liittyvistä vapaa-ajan palveluista.

Kunta selvittää yrittäjien ja asukkaiden toiveita 12.8.2016 käynnistyvällä Tuusulan hevoskylä –kyselyllä. Kohderyhmään kuuluvat paitsi hevosihmiset ja hevosalan tai siihen liittyvien alojen yrittäjät, myös kaikki elämäntapa-asumisesta kiinnostuneet ihmiset. Kyselyn avulla kartoitetaan mahdollisuuksia toteuttaa aivan uudenlaista, hevos- ja eläinystävällistä asumista ja elinkeinotoimintaa Tuusulan kunnassa.

Kyselyn avautumisesta tiedotetaan kunnan www-sivuilla www.tuusula.fi sekä Tuusulan kuntakehityksen Facebook-sivulla https://www.facebook.com/tuusulankaavoitus/ ja Twitterissä https://twitter.com/TuusulaK

Avainsanat: Tuusula, Uutta Tuusulaa, hevoskylä, elämäntapa-asuminen, hevosyrittäjyys, elinkeino, luonnonläheisyys, kysely

Hashtagit: #uuttatuusulaa, #tuusulanhevoskylä