Hyppää sisältöön

Lexus Dream tykitti Kasvattajakruunun finaalivoittoon Ferrarin lailla

Markku Niemisen valmentama ja Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream voitti nelivuotiaiden lämminveristen oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaalin, joka kilpailtiin lauantaina 17. marraskuuta Jyväskylässä.

Lexus Dream Ari Moilanen Jyväskylä 17112018 kuva Merja Ahola-Turpeinen
Lexus Dream ja Ari Moilanen. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Ruuna Lexus Dream tunnetaan nopeana lähtijänä, ja lähtönopeuttaan se väläytteli yleisölle jälleen myös Killerin raviradalla. Hevonen pääsi keulapaikalle heti kilpailun alussa ja sai hallita sillä paikalla loppuun asti. Maalisuoralla se rykäisi vielä selvän eroon muihin finalisteihin.

”Sillä on ihan järkyttävä rytminvaihtokyky”, ohjastaja Ari Moilanen sanoi voittajahaastattelussa. ”Muutamassa askeleessa se pystyy kiihdyttämään ihan nollasta kolmeensataan”, hän vitsaili perään.

”Hevonen rauhoittui nyt sopivasti keulapaikalle. Karsinnassa se puski ehkä vähän liikaakin, mutta oli nyt rento ja rauhallinen.”

Moilaselta kysyttiin myös, minkä tyyppistä autoa Lexus Dream hänen mielestään muistuttaa.

”Kyllä minä Ferraria veikkaisin”, ohjastaja hymyili.

Lexus Dreamin on kasvattanut Toni Lasila, joka on myös ruunan osaomistaja Toni Rytkölän kanssa. Hevosta hoitaa Johanna Kyläkoski. Lexus Dream tienasi Kasvattajakruunu-finaalin voitolla 30 000 euroa.

Nelivuotiaat lämminveriset tammat kilpailivat Jyväskylässä omassa Kasvattajakruunu-finaalissaan, jonka ykköseksi tykitti Hannu Hietasen ohjastama ja Timo Salmelan valmentama Rose’s Tara. Voitto oli tammalle jo neljäs peräkkäinen. Huima menestysputki alkoi syyskuussa arvokkaalla Villinmiehen Tammakilvan ykkössijalla.

Rose's Tara Hannu Hietanen Jyväskylä 17112018 kuva Merja Ahola-Turpeinen
Rose's Tara ja Hannu Hietanen. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Valmentaja Salmela kehui ohjastaja Hietasen ajosuoritusta kympin arvoiseksi. Hän totesi, että Rose’s Tara on jaksava ja vauhdikas tamma.

”Kyllä se on ollut koko ajan tiedossa, että kun tällä on kaikki mallillaan, niin kyllä siellä sisässä on hevosta aika paljon”, Salmela sanoi voittajahaastattelussa.

Rose’s Taran on kasvattanut Team Aikamiehet ja omistaa Team Arat.

Oriiden puolella voittaneen Lexus Dreamin valmentajan Markku Niemisen talli onnistui nappaamaan tammojen finaalissa kakkossijan, josta vastasi Callela Lisbeth. 

Suurkilpailuvälkettä nähtiin Jyväskylässä myös suomenhevosten esittämänä. Suomenhevosten Tammaderbyn ja 15 000 euron ykköspalkinnon vei Haitek.

Juvalaisen Jani Ruotsalaisen valmentama ja ohjastama kuusivuotias Haitek ampaisi 5–6-vuotiaiden suomenhevosten Tammaderbyn voittoon pitkin Jyväskylän raviradan open stretch -kirikaistaa. Toiseksi juoksi Ponutella, kolmanneksi Satinkuti.

Ponutella 4 Ari Moilanen voittaja Haitek 3 Tammaderby Jyväskylä 17112018 kuva Merja Ahola-Turpeinen
4 Ponutella juoksi toiseksi, pitkin kirikaistaa ykköseksi tykitti 3 Haitek. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Tammaderbyn karsintalähdössä Haitek sijoittui toiseksi. Valmentaja Jani Ruotsalainen totesi finaalin voittajahaastattelussa, että hevonen paransi loppukilpailuun jonkin verran.

”Se oli karsinnassa vielä vähän nahkea, mutta startti teki sille hyvää, ja ehdimme ajaa välissä reippaammat harjoitukset. On tämä kyllä ihan mahtava homma. Iso palkinto ja oma valmennettava”, Ruotsalainen hehkutti.

Haitekin omistaa ja on kasvattanut kimppatalli Talli Nuukauunot, jonka taustalta löytyvät veljekset Ali ja Jorma Hentilä.

Jyväskylän lauantairavien tulokset löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403

Kari Nyyssönen
Toimitusjohtaja, Keski-Suomen ravirata
kari.nyyssonen@killeri.fi
010 321 0261