Hyppää sisältöön

Lexus Dream spurttasi Killerin Eliitin voittoon – ”Hevonen on antanut kaiken, mitä se on voinut antaa”

Kotimaan suurkilpailukausi jatkui lauantaina Jyväskylässä lämminveristen Killerin Eliitti -lähdön myötä. Mailin sprintillä tulisimman kirin viritteli Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream, joka kiri muista ohi sisäkautta open stretchiä pitkin.

Lexus Dream seppelöitiin Killerin Eliitin voiton kunniaksi. Hevosta ohjasti Ari Moilanen Kuva: Hippos/Merja Ahola-Turpeinen

Suomen ravikilpailukausi ja päivittäinen ravikilpailutoiminta jatkui maanantaina, ja jo ensimmäisellä viikolla on päästy nauttimaan huippulähdöistä ja kotimaan tähtien suorituksista. Maanantaina Kuopiossa kilpailtiin nelivuotiaiden lämminveristen perinteinen ikäluokkakilpailu Kuopio Stakes, jossa voittoa juhli Raviliiga HIFK:n Mascate Match, ja lauantaina Jyväskylässä vuorossa oli avoimen tason lämminveristen suurkilpailu Killerin Eliitti.

Jyväskylässä tuliselle mailin matkalle starttasivat muun muassa talvella Kavioliigassa menestyneet T.Rex, Lexus Dream ja Celebrity Lane sekä Ruotsista muutama viikko sitten kotiutunut Next Direction. Värikkäiden vaiheiden jälkeen voittoa pääsi juhlimaan Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream, joka hyödynsi Killerin maalisuoralla avautuvaa sisärataa open stretchiä ja kiri pitkällä loppusuoralla ykköseksi.

”Ulkoradoilta tulivat loppua kovaa ja kärki oli kaukana, tuntui, että saadaanko sitä koskaan kiinni. Hevonen tuli kuitenkin hyvin loppuun”, Moilanen hymyili voittajahaastattelussa.

Voitto oli Markku Niemisen valmentamalla kuusivuotiaalle ruunalle kauden ensimmäinen ja koko uran 16:s. Jyväskylässä se kirjasi voittoajan 12,5a/1640m ja kartutti tilipussiaan 20 000 eurolla.

”Tältä voidaan odottaa hyvää kesää. Suur-Hollolasta tulee mielenkiintoinen kilpailu, sillä tämä hevonen parantaa koko ajan. Se on mennyt eteenpäin vuosi vuodelta, siihen on tullut jaksamista ja se on voittanut erilaisilta juoksupaikoilta”, Moilanen kertoi.

Lexus Dreamiä hoitaa Johanna Kyläkoski ja sen omistavat Toni Lasila ja Toni Rytkölä. Lasila on myös kasvattanut hevosen.

”Oikein hyvältä näytti, loppu oli tosin vähän jännittävä. Olin vähän väärässä paikassa enkä nähnyt heti ehtikö se ensimmäiseksi”, Lasila naurahti voittopokaali käsissään.

Lasila on päässyt kokemaan hevosensa kanssa unohtumattomia hetkiä. Lexus Dream voitti heti ensimmäisen kilpailunsa vuonna 2016, mutta kasvattajana Lasila on päässyt seuraamaan hevosen taivalta jo paljon pidemmältä ajalta – varsavaiheista aina suurkilpailuvoittajaksi.

”Tämä hevonen on antanut kaiken, mitä se on voinut antaa”, Lasila iloitsi.

Caijus piti muut takanaan Killerin Kimarassa. Kuva: Hippos/Merja Ahola-Turpeinen

Caijus Killerin Kimaran ykkönen


Kylmäveristen avoimen tason hevoset ottivat Jyväskylässä mittaa toisistaan perinteisessä Killerin Kimara –lähdössä. Viivalla oli seitsemän Kuninkuusraveissa ja Kavioliigassa nähtyä suomenhevosta, joista voittoon piti räväkästi auton takaa startannut Caijus. Antti Teivaisen ohjastama kahdeksanvuotias ori johti lähdöstä maaliin asti ja kirjasi voittoajaksi 25,1/2140m.

”Tämä on tosi nopea hevonen, jos haluaa lähtöön satsata. Caijus lähti hyvin liikkeelle ja oli kyllä muutenkin tosi hyvä tänään”, Teivainen suitsutti.

Viime kesän kuninkuuskilvan kolmosen ovat kasvattaneet Antti ja Heidi Nikunen, sitä valmentaa vihtiläinen Mika Mäkelä ja sen omistavat Tmi Ravitalli Mika Mäkelä ja Timo Glumoff.

”Tuntuu, että hevonen on mennyt pykälän eteenpäin ja voimistunut. Mielenkiinnolla saa katsoa loppukesään”, Teivainen vinkkasi.

Tulokset, Jyväskylä 6.6. >