Hyppää sisältöön

Lexus Dream loisti lämminveristen osakilpailussa, Vixen kylmäveristen vahvin Kavioliigassa

Vermon EM-raveissa ajettiin kaksi Kavioliiga-osakilpailua. Lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu oli samalla Käpylä Grand Prix, jota on ajettu jo vuodesta 1969. Lähtö ajettiin 2620 metrin tasoitusajona. Takamatkalta startanneet Markku Niemisen valmentama Lexus Dream ja Antero Tupamäen valmentama Atupem olivat ennakkoon lähdön kuumimmat suosikit.

Lexus Dreamia hoitaa Johanna Kyläkoski. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Lexus Dream sai hyvän startin, kun Atupem taas haparoi laukalle ensimetreillä. Hannu Torvisen ohjastama Lexus Dream haki ensimmäisessä kaarteessa keulapaikan ja sai kierros ajettuna rinnalleen Atupemin.

Loppukaarteessa kaksikko teki selvän eron muihin, ja maalisuoralla Lexus Dream kiihdytti ykköseksi. Voittoaika 13,8/2640 metriä jää vain kaksi kymmenystä kilpailumatkan Suomen ennätyksestä.

”Alku meni sujuvasti, päästiin sopivasti muiden välistä sukeltamaan ja saimme keulapaikan suosiolla. Lähdön aikana oli hyvä fiilis, ja lopussa hevonen piti metrin eron koko ajan. Maalisuoralla yritin vain päästä kovaa, ja hevonen vastasi pyyntöihini hienosti”, Torvinen kertoi.

Vasta 5-vuotias Lexus Dream on pärjännyt tänä vuonna jopa kansainvälisissä lähdöissä.

”Harvoin pääsee näin juoksijahevosella ajamaan. Lexus Dream pääsee lujaa liikkeelle, mikä on etu isoissa kisoissa”, Torvinen kehui.

Hevonen osallistui Vermossa ensimmäisen kerran Kavioliigaan. Lämminveristen osakilpailut ovat syksyllä menneet aina eri hevoselle. Näin Toni Lasilan ja Toni Rytkölän omistama Lexus Dream jakaa Kavioliigan johtopaikan kolmen muun hevosen kanssa. Johanna Kyläkoski hoitaa hevosta.

Vixen oli vahvin kylmäveristen osakilpailussa

Jenni Porokka hoitaa Vixeniä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Kylmäveristen lähdössä vahvin oli Mika Forssin ohjastama Vixen, joka osallistui Kavioliigaan toisen kerran. Osakilpailun matka 2620 metriä sopi jo etukäteen erinomaisesti vahvaksi tiedetylle Vixenille.

Forss kierrätti oriin ajoissa johtohevosen rinnalle, ja viimeisellä puolikkaalla valjakko painosti johtavaa Rapin Aatosta tosissaan. Loppusuoralla Talli Pääpäivän omistama Vixen lipui ylivoimaiseen voittoon ajalla 26,2a/2620 metriä.

”Vixenillä pystyy ajamaan rohkeasti, ja tänään päästiin heti hyvin liikkeelle. Ensimmäisen mailin ajelin kirkkoajoa, ja sen jälkeen kiristin koko ajan tahtia. Tunsin, että johtohevosen ohitamme, mutta en tiennyt takaa tulevien voimia”, Forss kertasi.

Jenni Porokka on hoitanut Vixeniä koko sen uran ajan, ja tänä vuonna ori on tuonut hänet voittajakehään kolme kertaa.

”Vixen on minulle tosi tärkeä kaveri. On hienoa, että hevonen jaksaa porskuttaa ja pääsemme kilpailemaan tällä tasolla”, Porokka kertoi.

Voittonsa myötä Markus Porokan valmentama Vixen nousi Kavioliigan pistepörssissä sijalle kolme.


Kavioliiga jatkuu ensi viikon lauantaina Seinäjoella kylmäveristen osakilpailulla.

Kavioliigan tulokset Mobiilihepassa

Vapaasti käytettäviä kuvia

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos   

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424