Hyppää sisältöön

Lewis Ale ja Sirukasson ovat vuoden 2018 Kriteriumin sankarit

Vuoden suurimpiin ikäluokkalähtöihin kuuluvat Kriterium –finaalit juostiin lauantaina Teivon raviradalla Tampereella. 4-vuotiaiden suomenhevosten ja 3-vuotiaiden lämminveristen parhaimmisto kilpailivat 57 000 euron ja 112 500 euron 1. palkinnoista. Sirukasson voitti suomenhevosten Kriteriumin ja lämminveristen Kriteriumin vei Lewis Ale.

LewisAle_seremonia
Kriterium -voittaja Lewis Ale ja koko taustatiimi (Kuva: Hanna Närhinen)

Lämminveristen Kriterium –finaali oli Lewis Alen ja Tuomas Korvenojan näytöstä. Lewis Ale avasi keulapaikalle, josta 3-vuotias ori hallitsi lähdön tapahtumia maaliin asti. Lewis Ale voitti selvällä erolla ennen toiseksi juossutta Bosses Ladya ja kolmanneksi kirinyttä Mr Big Staria. Lewis Ale Stablen omistama Kriterium –voittaja ansaitsi 112 500 euroa. Kriteriumin voittoajaksi muodostui 14,3akp.

Kimppatalli Lewis Ale Stableen kuuluu kymmenen jäsentä, jotka kaikki ovat olleet pitkään mukana raviurheilussa. Yksi kimppalaisista on Pekka Kaidesoja, joka pitää tiiviisti yhteyttä sekä valmentaja Tuomas Korvenojaan että muihin kimppalaisiin.

 –Käyn usein Tuomaksen tallilla katsomassa hevosta ja meillä on kimpan kesken whatsapp-ryhmä, johon laitan aina Lewis Alen kuulumisia. On ollut hienoa nähdä Tuomaksen valmennusta, miten kaikki on suunniteltua eikä mitään ihmeellisiä virityksiä tehdä. Koko tallin toiminnasta paistaa läpi huippuosaaminen ja siellä on hyvä fiilis. Haluan myös kiittää hoitaja Tiia Pihamaata, joka tekee päivittäin töitä Lewis Alen kanssa. Tuomas on sanonut, että tästä on kilpahevoseksi vielä moneksi vuodeksi. Kriterium oli vain yhden ajanjakson päätös, ja olihan tämä näytös, Kaidesoja hehkutti heti Kriterium –voiton jälkeen.

Sirukasson
Kriterium -voittaja Sirukasson ja taustajoukot (Kuva: Hanna Närhinen)

Suomenhevosten Kriterium –finaalissa lähdön suosikkeihin lukeutunut Sirukasson sai 500 metriä juostuna eteensä Antti Ojanperän ohjastaman Jostoisin. Viimeisellä takasuoralla Mika Forss käänsi Sirukassonin kirikaistoille. Loppusuoralla Sirukasson ohitti vahvan juoksun tehneen Hiioppin ja otti selvästi Kriterium –voiton ja sitä myötä 57 000 euron palkintorahat. Toiseksi sijoittui Hiioppi ja kolmanneksi Kansainvälinen. Kriteriumin voitto irtosi ajalla 26,8ake.

Forss on ohjastanut Sirukassonia kahdeksassa sen uran 14 lähdöstä. – Keväällä sovittiin, että Ari ajaa itse vielä pari starttia, jonka jälkeen siirryn ohjastamaan Sirukassonia. Sieltä lähtien olemme menneet kohti Kriteriumia. Sirukasson on äärettömän lahjakas hevonen, mutta ei täysin valmis vielä. Se pystyy parantamaan paljon vielä vanhemmalla iälläkin, Forss kehui Sirukassonia.

Kriterium –voittaja Sirukassonia valmentaa Ari Viander ja hoitaa Krista Skutnabb. 4-vuotiaan oriin omistavat ja ovat kasvattaneet Teemu ja Väinö Tavastsjerna.

Vapaasti käytettäviä kuvia

Lisätietoja,

Päivi Lehtonen, Teivon ravikeskuksen johtaja              

puh. 03 3154 8313

paivi.lehtonen@teivo.fi