Hyppää sisältöön

Le Petit Amour Laatuarvostelun estevoittaja

Lämminveristen ratsuhevosten Laatuarvostelu alkoi tänään lauantaina estehevosten kilpailulla. Laatuarvostelun estevoittajaksi suoriutui FWB-tamma Le Petit Amour, jota ratsasti Susanna Rautanen.

Le Petit Amour 29102016 Fager-Pintilä
Le Petit Amourin pisteiden keskiarvoksi muodostui 15,11. Kuva Pirje Fager-Pintilä.
Le Petit Amourin (Cagliostro 161) on kasvattanut Susanna Kankaansivu ja Riikka Vuolle. Tamman omistaa S & K Riding, jonka takaa löytyy hevosta ratsastanut Susanna Rautanen

- Voitosta jäi hyvä fiilis, mutta ei se yllätyksenä tullut. Tiesin, että hevonen on todella lahjakas, se hyppää aina hyvin. Nyt lähdetään Hollantiin ratsastamaan ja katsotaan sitten kauanko hevonen on meillä. Paljon siitä on ollut kiinnostusta, Rautanen kertoo.

 

Laatuarvostelun tuomarina toiminut belgialainen Karel Cox oli tyytyväinen päivän aikana näkemiinsä estehevosiin.
- Tänään näimme viisi oikein hyvää hevosta. Kun ajatellaan, että arvostelimme yhteensä 15 hevosta, niin prosentuaalisesti se on todella hyvä määrä laadukkaita hevosia. Pidin tästä kokemuksesta, systeemi oli toimiva. Rata oli hevosille sopivan helppo, kaikki pystyivät sen suorittamaan. Samoin on hienoa, että hevosia ei arvostella vaan hyppyjen mukaan, vaan myös rakenne katsotaan, ensimmäistä kertaa Laatuarvostelussa tuomaroinut Cox kertoi tuntemuksiaan päivästä.

 

- Voittajahevonen oli hieno. Se edusti hyvää verilinjaa ja laadukasta suomalaista kasvatusta, se ansaitsi voittonsa, Cox summasi.

 

Toiseksi kilpailussa sijoittui myös Cagliostron jälkeläinen FWB Captain Cagliari. Kolmas oli FWB Celtas Quelia (Cassito) ja neljäs oldenburg Leeroy (Lordanos).

 

Laatuarvostelut jatkuvat huomenna sunnuntaina askellajihevosten kilpailulla. Tapahtumapaikkana toimii ratsastuskeskus Aino Järvenpäässä.

 

 

Laatuarvostelun estetulokset


Lisätietoja tapahtumasta


Laatuarvostelu on avoin 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille ja 5-vuotiaille varsoneille ratsutammoille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos ry, Ratsujalostusliitto ry ja Ratsastuskeskus Aino. Laatuarvostelussa hevosen rakenne, askellajit ja hyppykyky arvioidaan. Suomen Hippos ry:n FWB-hevosille jakamat palkinnot ovat 295‐215‐130‐80‐50. Muiden kantakirjojen hevosille maksetaan palkinnot seuraavasti 170‐150‐130‐100‐80.