Hyppää sisältöön

Laura Sipilän valmennettavat ovat valmiita seppelejahtiin- ”Se on aina hienoa päästä osallistumaan tällaisiin lähtöihin”

Tältä näyttää poniruhtinas-kilpailun päätösmatkan voiton tuuletus. Armani ja Laura Sipilä Teivon Ponikuninkuusraveissa 2020.

Tältä näyttää poniruhtinas-kilpailun päätösmatkan voiton tuuletus. Armani ja Laura Sipilä Teivon Ponikuninkuusraveissa 2020. Kuva: Hippos /Maisa Hyttinen.

Kangasalalainen Laura Sipilä tuo Vermon Ponikuninkuusravien pääkilpailuihin molemmat valmennettavansa. Ponikuningatarkilpailuun osallistuvalla Marilines Dolomitella ja poniruhtinaskilpailuun osallistuvalla Armanilla on jo aiempaa kokemusta Ponikuninkuusraveista. Sipilä myös ohjastaa itse molempia kandidaattejaan.

Ponikuninkuusraveissa on yhteensä neljä pääkilpailua: ponikuningas- ja ponikuningatarkilpailut A-poneille, sekä poniruhtinas- ja poniruhtinatarkilpailut B-poneille. Kaikissa ravataan kaksi osalähtöä, ja paremmuus ratkaistaan kokonaisaikojen perusteella.

Kangasalalainen Laura Sipilä lähtee viikonlopuksi Vermoon molempien valmennettaviensa kanssa. Jo kahtena vuonna poniruhtinaskilpailun päätösmatkan nimiinsä vienyt Armani onkin oikeutetusti yksi kilpailun ennakkosuosikeista.

”Armani on luonteeltaan kiltti, mutta joissain tilanteissa vähän turhan stressaava ja arvaamaton poni. Sen paras ominaisuus on ehdottomasti hyvä ravi ja nopeus, jota se ei vieläkään ole näyttänyt muille. Viime starttien perusteella odotan sitä kyllä aika korkealle kokonaiskilpailussa”, kertoo Sipilä.

Sipilän matka raviurheilun pariin alkoi jo nuorella iällä kummitädin kautta.

Laura Sipilä ja Armani. Kuva: Hippos /Maisa Hyttinen.
Laura Sipilä ja Armani. Kuva: Hippos /Maisa Hyttinen.

”Kummitädilläni on aina ollut ravihevosia ja sitä kautta kiinnostus lajiin lähti liikkeelle”

Niin kuin monen muunkin, raviurheilu on onnistunut koukuttamaan myös Sipilän, laji on tullut jäädäkseenhänen elämäänsä. Ponivuosien loppumistakin on Sipilä ehtinyt jo valmistella.

”Kyllä raviurheilu tulee aina olemaan osa elämääni, ei se pelkästään poneihin jää. Paria hevosta laitan jo nyt ja jatkan niiden kanssa sitten kun ponivuodet loppuvat”

Sipilä löysi tämänhetkiset valmennettavansa yksinkertaisesti etsimällä. Tietynlaiset kriteerit oli toki molemmille poneille asetettu.

”Etsimme tietynlaista ponia ja sitten löysimme Mariline’s Dolomiten. Lopulta päätimme ostaa sen Ruotsista. Myöhemmin, kun alkoivat isommat ponit kiinnostamaan, päätimme ostaa vähän nopeamman russponin. Kaikista vaihtoehdoista halusin juuri Armanin”, kertoo Sipilä.

Hyvin onkin Sipilä valmennettavansa valinnut, sillä harva tuo Ponikuninkuusravien päälähtöihin useina vuosina kaikkia valmennettaviaan. Peräkkäiset starttipäivät Sipilä näkee molempien ponien kohdalla vain etuna.

”Kaksi starttia peräkkäisinä päivinä sopii molemmille poneille paremmin, kuin hyvin”, toteaa Sipilä.

Sipilän kuningatarkandidaatti Mariline’s Dolomite on osallistunut kuningatarkilpailuun jo kahtena vuonna. Ensimmäisenä osallistumisvuonnaan Joensuussa poni teki upean suorituksen sijoittumalla molemmissa lähdöissä aivan kärkikolmikon tuntumaan.

Marilline´s Dolomite ja Laura Sipilä lähtevät uransa kolmenteen ponikuningatar-kilpaan. Kuva: Iita-Maria Ahtinen
Marilline´s Dolomite ja Laura Sipilä lähtevät uransa kolmenteen ponikuningatar-kilpaan. Kuva: Iita-Maria Ahtinen.

”Mariline’s Dolomite on luonteeltaan todella kiltti, mutta se omaa kyllä silti kovan kilpailupään, mikä tekeekin siitä hyvän starttiponin”, summaa Sipilä.

Itse tapahtumana Sipilä arvostaa suuresti Ponikuninkuusraveja.

”Se on hieno tapahtuma. Siellä me nuoremmatkin pääsemme esille ja näyttämään paljonko aikaa ja vaivaa me oikeasti poneihin käytetään”

Ponien superviikonlopun ensimmäiset lähdöt käynnistyvät molempina päivinä kello 13. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä Vermo Areenan Facebook-sivulta ja Youtube-kanavalta. Mt26-kanava näyttää sunnuntain tapahtumat suorana kaikkiin suomalaisiin antennitalouksiin. Lähetyksen mahdollistaa yhteistyö Maaseudun Tulevaisuuden kanssa.