Hyppää sisältöön

Lämminveristen ravihevosoriiden käyttömaksut nousevat 1.4 alkaen

Kaikille jalostuksessa käytettäville oriille on aktivoitava orilisenssi vuosittain. Tämä koskee sekä Suomessa astuvia että tuontispermalla käytettäviä oriita. Orilisenssi aktivoidaan vuosittain maksamalla vuotuinen lisenssimaksu ja toimittamalla valtakirja tuontispermaoriista.

Suomessa astuvan lämminverisen ravihevosoriin ja aiemmin hyväksytyn tuontispermaoriin siitokseenkäyttömaksu on 300 euroa 1.4.2018 asti. Tämän jälkeen maksu on 600 euroa.

Maksu suoritetaan Suomen Hippoksen tilille FI42 8000 1500 6005 81 (DABAFIHH). Viestikenttään oriin nimi. Suomessa astuvan oriin lisenssin voi aktivoida myös Heppa-järjestelmän kautta.

Oriin siitokseenkäyttöoikeus ei ole voimassa, jos vuosittaista käyttömaksua ei ole maksettu ja tuontispermaoriin valtakirjaa toimitettu. Vain vaaditut dokumentit toimittaneiden oriiden tiedot päivittyvät Suomen Hippoksen sivuille ja http://jalostusoriit.hippos.fi/ -sivustolle.

Huomioittehan, että oriinpitäjät voivat ilmoittaa oriinsa astutuskauden hintatiedot, oriinpitäjän ja lisäkuvat (max 3 kpl) jalostusoriit-sivustolle sähköisellä lomakkeella. Hippos pidättää oikeuden kuvien julkaisuun.

Lisätiedot:

Susanna Back

susanna.back@hippos.fi

puh. 020 760 5251