Hyppää sisältöön

Lämminveristen ravihevosoriiden käyttömaksut nousevat 1.4 alkaen

Kaikille jalostuksessa käytettäville oriille on vuosittain aktivoitava orilisenssi. Lisenssi koskee sekä Suomessa astuvia että tuontispermalla käytettäviä oriita. Orilisenssi aktivoidaan maksamalla vuotuinen lisenssimaksu ja toimittamalla valtakirja tuontispermaoriista. Suomessa astuvan lämminverisen ravihevosoriin ja aiemmin hyväksytyn tuontispermaoriin siitokseenkäyttömaksu on 1. huhtikuuta mennessä maksettuna 300 euroa. Tämän jälkeen käyttömaksu nousee 600 euroon.

Maksu suoritetaan Suomen Hippoksen tilille FI42 8000 1500 600 581 (DABAFIHH). Viestikenttään oriin nimi. Suomessa astuvan oriin linsenssin voi aktivoida myös Heppa-järjestelmän kautta.

 

Oriin siitokseenkäyttöoikeus ei ole voimassa, jos vuosittaista käyttömaksua ei ole maksettu ja tuontispermaoriin valtakirjaa toimitettu.

 

Vaaditut dokumentit toimittaneiden oriiden tiedot päivittyvät Suomen Hippoksen sivuille ja jalostusoriit.hippos.fi -sivustolle. Huomioittehan, että oriinpitäjät voivat ilmoittaa oriinsa astutuskauden hintatiedot, oriinpitäjän ja lisäkuvat (max 3 kpl) jalostusoriit-sivustolle sähköisellä lomakkeella.


 

Lisätietoja

Susanna Back

Jalostusinformaatikko

Lämminveristen ravihevosten tuonti ja vienti

puh. 020 760 5251

fax. 020 760 5291