Hyppää sisältöön

Lämminveristen Derbyn karsinnat Vermossa keskiviikkona 23.8. – finaalin voittajalle 150 000 euroa lauantaina 2.9.

Suuren Suomalaisen Derbyn karsinnat ajetaan keskiviikkona 23.8. 4-vuotiaden Suomessa syntyneiden lämminveristen pääkilpailuun ilmoitettiin yhteensä 56 hevosta. Karsintoja on viisi ja jokaisesta karsinnasta menee suoraan jatkoon kaksi parasta. Sen lisäksi kaksi kolmanneksi karsinnoissa juosseista pääsee mukaan finaaliin derbyn rankingjärjestelmän mukaisesti. Suuren Suomalaisen Derbyn voittaja ansaitsee lauantaina 2.9. ennätysmäisen 150 000 euron palkinnnon.

Callela Leonard ja Mas Archie
Callela Leonard ja MAS Archie tavoittelevat finaalipaikkaa samassa karsinnassa.

Tänä vuonna jo karsinnoissa on ennätyssuuri ykköspalkinto, 9000 euroa. Finaalissa voittaja ansaitsee ennätykselliset 150 000 euroa, peräti 25 000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Derbyn karsinnat ja finaali ajetaan 2600 metrin ryhmäajona.


Mukana ovat kaikki ikäluokan parhaat hevoset. Muun muassa Kriterium –voittaja Callela Leonard ja kaikissa ikäluokkansa kilpailuissa hyvin pärjännyt MAS Archie hakevat finaalipaikkaa samasta karsinnasta. Myös Ruotsista saapuu hevosia karsintoihin, voitokkaat Benjamin Evo ja Juliet Ale starttaavat karsinnoissa.


Derbyn karsinnat ajetaan lähdöissä 3-5 ja 7-8. Ensimmäinen karsintalähtö starttaa keskiviikkona 23.8. noin klo 18.50.


www.vermo.fi