Hyppää sisältöön

Lähes 90 pikkuvarsaa Ypäjällä suuressa ratsuvarsatapahtumassa lauantaina – sunnuntaina kilpailevat 2-3-vuotiaat Nuorten hevosten championissa

Ypäjällä Hevosopiston tiloissa järjestetään ensi viikonloppuna 29.-30.9. jo yhdeksättä kertaa European Breeding Event Finland, EBEF, jossa nähdään lähes 180 varsaa ja nuorta hevosta.

Hippos_EBEF_29-3009_2018_some
 

Lauantaina ovat vuorossa kuluvana vuonna syntyneet maitovarsat, joita on ilmoitettu mukaan lähes 90. Varsoja arvostelee viisi tuomaria, Hannover-kantakirjasta Dr. Ludwig Christmann ja Jörn Wedermann ja Oldenburg-kantakirjasta Rainer Ahlers. Suomalaisina tuomareina toimivat Annu Stenqvist ja Anna Pajanen.

Varsojen arvostelu alkaa aamulla klo 8.00 ja jatkuu koko päivän iltayhdeksään asti. Varsat esitellään Ypäjä-hallissa. Pikkuvarsoista noin puolet on kenttä/estesukuisia ja puolet koulusukuisista suorituslinjoista. Osa varsoista on myös myytävänä. Parhaat varsat palkitaan päivän päätteeksi.

Sunnuntaina on vuorossa Nuorten hevosten champion –kilpailu 2-3-vuotiaille este- ja askellajihevosille, sekä Hannover Championat 3-4-vuotialle Hannover-kantakirjaan merkityille hevosille. Tammat voivat tapahtumassa suorittaa tammatestin tai ne voidaan jalostusarvostella eri kantakirjoihin.

Sunnuntaina klo 14.15 alkaa Dr. Ludwig Christmannin luento Hevosopiston auditoriossa. Sen aiheena ”Hevosen valmistelu ja esittäminen huutokaupassa ja oritestissä”. Dr. Christmann on toiminut Hannover Verbandissa vuodesta 1986 monissa eri tehtävissä, ja hän johtaa nykyään Verbandin kansainvälisten asioiden, tutkimuksen ja koulutuksen osastoa. Ainutlaatuista tietoa on siis tarjolla.

Lauantain tuomarien lisäksi sunnuntaina tuomareina toimivat myös Carl-Harry Frey ja Anne-Mari Pekonen. Testiratsastajina Maria Pyykönen ja Mira Mahosenaho.

EBEFin järjestävät Suomen Hippos ry, Suomen Hannoveryhdistys ry ja Hevosopisto Oy.

Kaikkiin lauantain ja sunnuntain tapahtumiin on VAPAA PÄÄSY.

EBEF-katalogin ja viikonlopun tarkemman ohjelman löydät täältä

FB: Ebef-show 

 

European Breeding Event Finland

Ensimmäinen virallinen EBEF-tapahtuma järjestettiin Haimi-hallissa 2009. Jo aiemmin oli todettu, että tapahtumalle oli tilausta: ratsuhevoskasvattajien yhteinen tavoite on edistää suomalaista ratsuhevoskasvatusta ja saada suomalaisia varsoja maailmalle sekä myytyä ne oikeaan hintaan. Tätä tarkoitusta varten varsat oli saatava samaan paikkaan yhteen tapahtumaan, jossa ostajat voivat vertailla ja arvioida niitä. Tapahtuma sai alusta alkaen suuren suosion ja laajentumisen myötä siirtyi Suomen Hippos ry:n järjestettäväksi vuonna 2017.