Hyppää sisältöön

Lähes 20 hevosen WFFS-geenitestitulokset ilmoitettu Hippokseen

Warmblood Fragile Foal Syndrome, WFFS, on hevosella kehon kudoksiin vaikuttava sairaus. WFFS on resessiivisesti eli piilevästi periytyvä ominaisuus, mikä tarkoittaa, että yksilö voi olla geenin kantaja, mutta sairaus ei itse yksilössä näy ulospäin.

Mikäli syntyvän varsan isä on todettu kyseisen geenin kantajaksi, kannattaa tamma testauttaa tulevan varsan sairastumismahdollisuuden arvioimiseksi. Mikäli toinen vanhemmista ei itse ole kantaja, riskiä varsan sairastumiseen ei ole.


Heinäkuun ajan voi vielä testauttaa hevosensa tarjoushintaan Labolinkin kautta. Virallisen testituloksen saamiseksi näytteen ottajan tulee olla Suomen Hippoksen virallinen tunnistaja tai eläinlääkäri. Näyte voidaan toimittaa joko veri- tai jouhinäytteenä. Ohjeet ja maksuttomat materiaalit näytteenottoon voi tilata osoitteesta info@laboklin.fi.


Liitteenä lista Suomen Hippokseen toimitetuista testituloksista. Listaa päivitetään sitä mukaa, kun tuloksia toimitetaan. Tulokset voi lähettää sähköpostitse Eeva Lehtiselle eeva.lehtinen@hippos.fi.


WFFS Testatut hevoset päiv020718 (pdf) (360 KB)WFFS testatuista hevosista (päivitetty 2.7.2018)


Linkki WFFS tiedotteeseen (julkaistu 8.6.2018)


Lisätietoja: Minna Mäenpää, minna.maenpaa@hippos.fi tai puh. 040 511 2067