Hyppää sisältöön

Kyrö Hot Sway Laatuarvostelun 2019 askellajivoittaja

Siiri Kyrön omistama ja kasvattama Kyrö Hot Sway voitti askellajihevosten Laatuarvostelun 2019. FWB-ruunan kokonaispisteiden keskiarvo oli 8,24. Nuorten ratsuhevosten Laatuarvostelu 2019 järjestettiin ratsastuskeskus Ainossa.

Kyrö Hot Sway jää hetkesi ansaitulle lomalle, jonka jälkeen koulutus jatkuu kohti seuraavaa kautta. Kuvassa tuomarit Maria Colliander, Annu Stenqvist ja Anne-Mari Pekonen sekä ruunan kasvattaja Siiri Kyrö ja ratsastaja Sara Mönkkönen. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Laatuarvostelun askellajipäivän päätteeksi voittajan loimea kantoi Sara Mönkkösen ratsastama ja Siiri Kyrön kasvattama ja omistama Kyrö Hot Sway (Hotline).

- Tietysti tuntuu mahtavalle. Odotin hevoselta hyvää suoritusta. Voitosta en ollut mitenkään varma, sillä mukana oli paljon hienoja hevosia. Luonteeltaan tämä hevonen on ollut aina niin hieno, että sen hyvä käytös ei yllättänyt. Se on aika lailla täydellinen paketti, työmyyrä, joka on aina valmis hommiin pysyen kuitenkin rentona ja syttyy tarvittaessa, Siiri Kyrö kehui.

 

Toiseksi Laatuarvostelussa sijoittui myös FWB-kantakirjaa edustanut Sara Mattila-Lindholmin Rockington (Rock Forever). Kolmanneksi sijoittui Jens Meyerin kasvattama ja Minna Myllyntaustan omistama Hannover tamma Dilea (Damsey). Loput sijoittuneet olivat FWB-kantakirjaan rekisteröidyt tamma Lindy Hop de Quadrille (Don Larino), jalostusori New Hill Danneman 209 (Danciano), tamma Only the Finest (Finest), tamma Legend Sunshine (Sezuan) ja tamma Kiahan Duchess (Danciano).

 

- Näimme tänään useamman hyvin valmistellun ja kivan hevosen. Valitettavasti osa ei puolestaan vielä ollut tehtäviensä tasalla, Laatuarvostelun askellajituomari Mari Colliander summasi Laatuarvostelussa nähtyjä hevosia.

 

Wertherina paras kenttähevonen

Kenttähevosille järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa oma luokka, jonka voittajaksi kruunattiin kaksipäiväisen suorituksen jälkeen Wertherina (Stenograph). FWB-tamman omistajaa ja on kasvattanut Tarleena Raatikainen ja sitä ratsasti Meeri Sipiläinen.

 

Tulokset

Laatuarvostelu 4-vuotiaiden askellajitulos

 

Lisätietoja

www.finnishwarmblood.fi/laatuarvostelu

Facebook-tapahtumasivu

 

 

Kyvyt Esiin –koulufinaalissa kaksoisvoittaja

Kyvyt Esiin –askellajifinaalien molemmat voitot menivät Passion for Dressagen omistamille FWB-tammoille. 2-vuotiaiden Kyvyt Esiin –askellajifinaalin voitti Kom Queen of Hearts (Benicio) ja 3-vuotiaiden voittajaksi loimitettiin Amelore (Foundation).

- Tänään nähdyt hevoset olivat todella hyväsukuisia. Suurin osa oli valmisteltu hyvin ja niitä oli mukava katsella. Meillä kasvaa hienoja Suomessa kasvatettuja hevosia, niitä ei tarvitse lähteä ulkomailta etsimään, askellajituomari Anne-Mari Pekonen kehui.

 

Tulokset

Kyvyt Esiin presented by Remeo 2-vuotiaiden askellajitulos

Kyvyt Esiin presented by Remeo 3-vuotiaiden askellajitulos

 

Lisätietoja

www.finnishwarmblood.fi/kyvyt-esiin

Facebook-tapahtumasivu