Hyppää sisältöön

Kymi Grand Prix’n voittoon Borups Victory – Jason’s Camden kolmas

kuvituskuva

Jason's Camden oli vahvin Kymi Grand Prix'n suomalaisedustajista sijoittuen kolmanneksi. Kuva: Maisa Hyttinen

Suomen raviurheilun kansainvälisten suurkilpailuiden sarja jatkui tänään Kouvolassa, UET Elite Circuit -sarjaan kuuluvan perinteikkään Kymi Grand Prix’n myötä. 2100 metrin kilpailun voitti tyylipuhtaalla suorituksella kuusivuotias Borups Victory ohjastaja-valmentaja Daniel Wäjersteinin kanssa. Suomalaisista paras kilpailuissa oli hollolalaisen Christa Packalénin valmentama ja pirkkalalaisen Hannu Torvisen ohjastama Jason’s Camden, joka piti johtavan takana loppusuoralla hienosti paikkansa kolmanneksi.

Lähdön ykkössuosikki Go On Boy haastoi Borups Victorya loppusuoralla, mutta ei pystynyt ohittamaan voittajaa. Voittoaika Borups Victorylle oli 11.0/2100m.

”Alku ei ollut kovin vauhdikas tällaisille hevosille, joten se asetti hyvät lähtökohdat kisaan. Kun pääsimme johtoon, minulla oli hyvä tunne, mutta tottakai Go On Boy ulkopuolellamme viimeiset tuhat metriä aiheutti jännitystä, se on kuitenkin yksi parhaita hevosia joita olen nähnyt. Borups Victorylla oli kuitenkin paljon voimaa jäljellä loppusuoralla, Daniel Wäjerstein kertoi voittajahaastattelussa.

Borups Victory on tänä keväänä tehnyt vahvaa nousua yhdeksi Euroopan parhaista hevosista.

”Hevonen ei ole yhtään monimutkainen, se on helppo käsitellä ja ajaa. Se näyttääkin tähdeltä”, Wäjerstein kehui hevosta.

Hevosen omistaa Stall Droad AB ja sen osakkaisiin kuuluu myös ruotsalainen jääkiekkosuuruus Mats Sundin. Omistajatahosta paikan päällä ollut Carl Thulin kehui Kouvolan järjestelyjä.

”Ensiksikin kiitos hienosti järjestetystä tapahtumasta! Borups Victory on ollut aina hyvä hevonen, ja kun se meni Danielille, hän todella uskoi hevoseen. Tämä vuosi on ollut parempi kuin osasimme unelmoidakaan”, Thulin kertoi.   

100 000 euron ykköspalkintoa saapuivat tavoittelemaan kymmenen huippuhevosta Suomesta, Ruotsista ja Ranskasta. Suomea lähdössä edustivat Kurri Jari Boko ja Iikka Nurmonen, Skyfall Shine ja Ari Moilanen, Jason’s Camden ja Hannu Torvinen sekä Condor Bar ja Henna Halme.

Kymi Grand Prix päivän aloitti A-ponien avoin Poni Kymi -lähtö, jonka voitti vakuuttavasti Euforia ohjastaja-valmentaja Ilona Rekilän kanssa. Euforia voitti Ruotsissa toukokuun lopussa Mini-Elitloppetissa ja on yksi Suomen shetlanninponien kiistattomia ykkösnimiä.

Tulokset Kouvolan Kymi Grand Prix -raveista.