Hyppää sisältöön

Kymi Grand Prixiin osallistuvat huippuravurit esittäytyivät Kouvolan raviradan ”catwalkilla”

Perinteeksi muodostunut esittelytapahtuman ulkomaiset päätähdet saapuivat yleisön eteen suoraan Lappeenrannan lentokentältä. Kilpaohjastaja Tamara Skutnabbin haastattelussa hevosten taustajoukot kertoivat matkan sujuneen hyvin.

Lentokoneella lauantain raveihin saapui kaikkiaan kahdeksan hevosta, joista suurin mielenkiinto kohdistui ranskalaiseen Aubrion De Gersiin. Huippuruuna on voittanut viime aikoina kisan toisensa perään ja on lauantaina ajettavan Kymi GP:n ennakkosuosikki.


Kaikkiaan Kymi GP kisapäivään tuli Ranskasta kuusi hevosta, joista kolme Kymi GP:n päälähtöön. Taustajoukkojen mukaan kaikki hevoset matkustivat lentokoneessa hyvin, vaikka joillekin kerta oli ensimmäinen. 

aubrion_degers_pe
Ranskalaisruuna Aubrion Du Gers on KymiGP:n ennakkosuosikki.

”On todella hienoa saada hienoa saada nämä ranskalaiset kilpailemaan Kouvolaan. Erityisen iloinen olen tietenkin, että Aubrion De Gers saatiin tänne, sanoi Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen ennen esittelytilaisuutta.

Suomalaisodotusten osalta katseet kääntyvät T.Rexiin ja Midnight Houriin.

Esittelyhaastattelussa Midnight Hourin omistajan Ilos Oy:n edustaja Veijo Kumpulainen kertoi, ettei mitään erityistä syytä Midnight Hourin tämän kauden vaisuihin esityksiin ei ole löytynyt.

”Hevonen on antanut minulle todella paljon. Kaikki reissut ulkomaille ovat pelkästään sen ansiota ja ne kokemukset muistaa lopun elämäänsä. Kansainväliset kilpailut ovat todella tärkeitä ja näitä kisoja tarvitaan Suomessa", Kumpulainen sanoi.

Kymi GP kilpailuun starttaa lauantain kahdeksan valjakkoa. Kilpailu on 2100m matkalla ajettava autolähtö, jonka voittaja palkitaan 100 000€.

 

Vuoden 2018 Kymi GP lähtölista

Ringostarr Trebb - rata 1 (Poissa)

Midnight Hour - rata 2

T.Rex - rata 3

Dijon  - rata 4

Aubrion Du Gers - rata 5

Venosc Du Minel - rata 6

Next Direction - rata 7 (Poissa)

Bret Boko -  rata 8

Edward Ale -  rata 9

Spitcam Jubb -  rata 10