Hyppää sisältöön

Kymi Grand Prix meni Ranskaan – voittoon Aubrion Du Gers

Ranskalainen kahdeksanvuotias ruuna Aubrion Du Gers voitti Kymi Grand Prix –kilpailun. Joseph Verbeekin ohjastama ja Jean-Michel Baziren valmentama hevonen johti 2100 metrin matkalla juostavaa kilpailua alusta loppuun ja vei 100 000 euroa tuloksella 13,2a/2100m.

Lähdössä viitosradalta startannutta Aubrion Du Gersia yritti tosissaan haastaa radalta kahdeksan lähtenyt Bret Boko, mutta ranslaisruuna piti pintansa ja otti keulat. Toisen ranskalaisen – Dijonin laukka alkuvaiheessa muovasi juoksun luonnetta ja lähtökiihdytys jäi lopulta kilpailun ainoaksi väriläiskäksi. Vauhti tasoittui vaatimattomaksi. Aubrion Du Gers johti kilpailua alusta loppuun ottaen loppusuoralla vielä selvän keulan haastajiin. Toiseksi tuli niin ikään ranskalainen Venosch De Minel ja kolmanneksi Midnight Hour.

Aubrion_de_gers_Venosch_du_minel
Ranskalainen Aubrion Du Gers vei KymiGp:n. Taustalla toiseksi tullut Venosch De Minel.

 

”Kiva olla täällä Kouvolassa, ja saavuttaa ensimmäinen UET ykkösryhmän voitto omalle kasvatille. Täällä järjestelyt toimivat - yleisö on hieno, rata on hieno. Kesän jatkosuunnitelmat ovat vielä auki, mutta jos tilaisuus tarjoutuu, niin miksi ei voitaisi tulla St Micheliinkin”, sanoi hevosen kasvattaja Jean Pascal Bragato voittajakehässä.

 

 

 

”Tulimme tänne siinä uskossa, että vastus on kova. Sitten kun peruutustieto tuli (Elitloppet-voittaja Ringostarr Treb perui osallistumisensa kisaan perjantaina), lähtö avautui hieman. Jännitystä oli silti. Lähdön jälkeen, kun Dijon laukkasi, stressin laatu muuttui. Tämä on ensimmäinen UET Group I voitto, joten se on tietysti on koko raviurani yksi merkittävimmistä saavutuksista. Luonteeltaan Aubrion Du Gers on temperamenttinen ja sillä on, kuten Ranskassa sanotaan, hyvää ”kaasua”, eli se ei anna periksi, sanoi Bragato lehdistötilaisuudessa.

 

 

Kouvolan lauantai-illassa oli historian siipien havinaa. Aubrion Du Gersiä ohjastanut Joseph Verbeek voitti myös kaikkien aikojen ensimmäisen KymiGP kisan Dryade des Boisilla vuonna 1998.

”Kaikki meni niin kuin suunniteltiin. Ensimmäiset 500m oli pientä kilpailua, mutta muuten juoksu meni meidän suunnitelmien mukaan. Kun ajaa Baziren hevosta niin voitto voi odottaa kommentoi ohjastaja Joseph Veerbeck.


Aubrion Du Gers lunasti sille asetetut odotukset kovimman vastustajan Ringostarr Trebbin vetäydyttyä kisasta. Kymi GP:n voitto on jatkoa hevosen mittaville saavutuksille, joihin lukeutuu mm. UET-trottin masters finaalin voitto viime syksynä Vincennesissä, missä sille taipui mm. Bold Eagle ja Twister Bi.

Paras suomalaishevosista pärjäsi kolmanneksi juossut Midnight Hour.

Lähdön muiden hevosten ohjastajien kommentteja  

Bret Boko: yritti keulaan mutta ei päässyt keulaan. Muuten ok juoksu, hyvä hevonen

Edward Ale: Antti Teivainen kertoi että hevonen sai toivotun juoksun. Se on ollut tukkoinen ja sillä on pitkä starttiväli, eikä viimeistely haaverin takia ollut toivotun lainen. Hevonen avasi hyvin ja parantaa varmasti seuraavaan starttiin. 

Midnight Hour: Ossi Nurmonen kertoi että viime startissa ei ollut toivotunlainen mutta on ollut kotona treeneissä hyvä. Odotettiin hyvää suoritusta ja sellainen saatiin tällä kolmannella sijalla. Parantaa koko ajan. 

Iikka Nurmonen: Hevonen sai halutun juoksun. Hyvä suoritus Suur-Hollolan alle.

Spitcam Jubb: Kaj Widell: Hevonen oli ok, mutta ensimmäinen kierros ajettiin liian hiljaa. Viimeinen kurvi meni liian kovaa ja hevonen meinasi laukata. Suorat meni hyvin, mutta se ei tänään riittänyt. 

Dijon: Romain Derieux: Suomi ei sovi meille, hevonen ei normaalisti laukkaa ikinä. Laukkaan ei ollut mitään näennäistä syytä ja hevonen on terve. 

Venosc De Minel: Tony Le Beller: Meni tosi hyvin, vaikka lähtö ei sujunutkaan toiveiden mukaan. Mikalta (T.Rex) saatiin vetoapua vikaan kurviin asti ja kun käänsi kolmannelle niin hevonen lopetti todella hyvin. 

Tulokset