Hyppää sisältöön

Kuusi valjakkoa ponien PM-joukkueessa

Raviponien PM-kilpailut järjestetään Norjassa Momarkenin raviradalla lauantaina 29. kesäkuuta. Suomea lähtee edustamaan kuuden valjakon joukkue.

Kattedals Isse 09062018 J AL
Nina Hänninen ja Kattedals Isse edustavat Suomea ponien PM-kisoissa Norjassa. Yhteensä matkaan lähtee Suomesta kuusi ponivaljakkoa. Kuva: Hippos/Anu Leppänen

Karsintalähdöt mestaruuskilpailuihin järjestettiin 6. kesäkuuta Lahdessa. Sekä A- että B-ponien karsinnasta PM-paikan lunasti suoraan kaksi ponia, ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet valjakot.

Karsintavoittoihin ylsivät A-ponien lähdössä Extrapretty Aria ja ohjastaja Veera Järvelä, ja B-ponien karsinnassa Kattedals Isse ja ohjastaja Nina Hänninen.

Toiseksi sijoittuneet Gerwalds Windra ja Veera Pasanen nappasivat myös paikan A-ponien PM-kilpailuun. B-ponien karsinnassa toiseksi sijoittuneet Rondo Dar ja Eveliina Hietanen saivat niin ikään edustuspaikan Norjaan.

Loput edustajat valittiin PM-kilpailuihin ilmoittautuneiden joukosta. A-ponien kolmannen edustuspaikan sai karsinnassa kolmannen sijan napanneet Linhagens Famous ja Siiri Mattila. B-ponien joukkueeseen valittiin myös karsinnassa kolmanneksi sijoittuneet sekä Dorindah ja Julia Kiukas. Varasijalla A-ponien edustuspaikalle on poni Bonobo.

PM-tittelit ratkotaan Norjassa Momarkenin raviradalla lauantaina 29. kesäkuuta 2019. Norjan mestaruuskilpailusääntöjen mukaan ohjastajan tulee olla A-kategoriassa syntynyt vuonna 2004–2006 ja B-kategoriassa syntynyt 1998–2006.


PM-joukkue 2019


A-ponien Pohjoismaiden mestaruus, ryhmäajo 1640m, 2.30,0 ja hit.

Extrapretty Aria / Veera Järvelä, valmentaja Veera Leinonen

Gervalds Windra / Veera Pasanen 

Linhagens Famous / Siiri Mattila, valmentaja Erin Mattila


B-ponien Pohjoismaiden mestaruus, ryhmäajo 1640m, 1.45,0 ja hit. 

Kattedals Isse / Nina Hänninen

Rondo Dar / Eveliina Hietanen, valmentaja Sanna Tuuri

Dorindah / Julia Kiukas


Lisätietoja:

Suomen Hippos ry, raviurheilupalvelut 

Katariina Lamminpää
katariina.lamminpaa@hippos.fi 
020 760 5534

Taru Silaste
taru.silaste@hippos.fi  
020 760 5242