Hyppää sisältöön

Kuumakalle haastaa ikäluokkamenestyjän Kymenlaakso-ajossa Kouvolassa

Kouvolassa kilpaillaan lauantaina 2. marraskuuta kolmivuotiaiden lämminveristen Kymenlaakso-ajon merkeissä. Orimattilalaisvalmentaja Timo Korvenheimo kärkkyy suurkilpailuvoittoa kahden hevosen kanssa.

Kymenlaakso-ajon finalistit ratkottiin neljässä karsintalähdössä viime viikon torstaina. Karsintojen voittoihin ylsivät Craceful Swamp, Callela Louis, Trouble Leader ja Jolly Roy.

Oritta Jolly Roy valmentaa Timo Korvenheimo. Hän kertoo, että hevosta on välissä treenattu kevyesti, ja kaiken pitäisi olla kunnossa.

Kilpailun kovin nimi ennakkoon on Erkki-Pekka Mäkisen valmentama ikäluokkamenestyjä Graceful Swamp. ”Sämpyläksi” kutsuttu ori on hävinnyt tänä vuonna ainoastaan kerran, Kriteriumin finaalissa, jossa se koki lähdön aikana epäonnea. Kriteriumin jälkeen Graceful Swamp palasi jälleen parrasvaloihin Kymenlaakso-ajon karsinassa.

Jolly Royn valmentaja Korvenheimo sanoo, että mikäli kilpailussa kaikki naksahtaa sopivasti kohdilleen, Jolly Roylla on mahdollisuus heittää Graceful Swampille todellinen haaste.

”Jos se saa säästää kovan kirinsä oikeaan paikkaan, uskon, että korkealle noustaan. Se pääsee palan matkaa kyllä aika kovaa”, Korvenheimo pohtii.

Jolly Roy on valmentajan mukaan luonteeltaan kuumahko tapaus. Oritta ohjastaa Kymenlaakso-ajon finaalissa Tapio Perttunen.

”Hevonen osaa olla aika lämmin, eikä ole kuskille mikään helpoin ajettava. Voltista on tärkein päästä ensin ravilla liikkeelle sen kanssa”, Timo Korvenheimo sanoo.

Korvenheimo sai finaaliin kaksi hevosta. Jolly Royn lisäksi viivalla Korvenheimon tallista on omassa karsinnassaan kolmanneksi sijoittunut Club Nord Easy.

 ”Se on parantamaan päin näin syksyn myötä. Aiomme lisätä sille huomisen kilpailun varustukseen vetolaput. Club Nord Easy on tasavauhtinen menijä, ja tuskin ihan voitosta huomenna kamppaillaan”, valmentaja sanoo.

Kymenlaakso-ajon finaali juostaan yhdentenätoista eli ravien viimeisenä lähtönä. Kahden suurkilpailufinalistin lisäksi Korveheimolla on ravien muissa lähdöissä juoksemassa viisi hevosta. Ravipäivä alkaa Kouvolassa jo kello 14.05, jolloin kisaavat kaksivuotiaat lämminveriset. Ensimmäinen lähtö on rajattu Ypäjän hevoshuutokaupasta ostetuille hevosille.

”Minusta on hienoa, että huutokauppavarsoille järjestetään oma lähtö, se on vähän kuin bonus. Ehkä se madaltaa kynnystä ostaa sieltä hevosia, kun on tiedossa oma lähtö kohtuullisella palkinnolla. Meidän hevosilla siinä lähdössä olisi kyllä jollain tarkoitus pärjätä”, Timo Korvenheimo sanoo.

Ravipäivä tarjoaa myös muita kiinnostavia kilpailuja. Lasse Heikarin muistoajo on suomenhevosten valiodivisioonafinaali, jossa nähdään muun muassa kotiradan ylpeys Välähdys. Kouvola-ajossa paremmuudesta kamppailevat kovat lämminverinimet kuten Detroit Rock Sisu, Jamie Hyneman ja Edward Ale.

Kouvolan divisioonafinaalikierros on myös Toto76-jackpot-kierros.

Lisätietoja:

Arto Hytönen, toiminnanjohtaja, Kouvolan ravirata
arto.hytonen@kouvolanravirata.fi
040 730 0089

Hanna Laakso, tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403