Hyppää sisältöön

Kurtakon ravit kuuluvat Lapin ravikesään

Kurtakon kesän ainoat, perinteiset loimiravit ajetaan tulevana sunnuntaina 21. heinäkuuta kello 12.00 alkaen. Pohjoiseen suuntautuvan raviretken yhteyteen voi kätevästi yhdistää myös muutaman kymmen kilometrin päässä sijaitsevan Levin ja Ylläksen tarjoamat kesäaktiviteetit.

katse hl

Vanhan ajan hyvää ravitunnelmaa huokuvalla raviradalla ei kiireen tuntua ole. 


“Kurtakkoon on aina ollut mukava lähteä ja aina siellä on myös pärjättykin. Rataprofiili on loivakaarteinen ja kun kapealla radalla on paaluilla hevosia nyt paljon, täytyy ohittaminen miettiä tarkasti, ettei kiristä tule liian pitkä”, pohjoisen valmentaja Mika Jauhola kuvailee. 


Mies matkaa hyväpintaiselle radalle kilvanajoon neljän valmennettavansa kanssa. Lisäksi ohjastustehtäviä riittää kolmessa muussakin lähdössä.

Kylmäveristen kovimmassa lähdössä Mika Jauholan tallista hyvällä statistiikalla kilpaillut ja edelleen hyvässä kunnossa jatkava Trö Fax Stjärna kohtaa ensimmäistä kertaa Lapin avoimen sarjan hevoset, Hiskin Muiston ja Pireuksen ampaistessa takaa-ajoon.

Jauhola laskeskelee että myös tällä kertaa voittosaumoja ajokeilla riittää ja tavoitteena on lähteä kotimatkalle ainakin parin kolmen voiton kera.


Ravien ensimmäisessä lähdössä miehen osaomistama Oryx Tjern on lähdön suosikkeja. 


“Hevosella on ankarat vauhtivarat, mutta vähän se on vielä hätäinen. Kurtakon kilpailu osui kilpailukalenteriin sopivasti ja tarkoitus on saada sille kilpailurutiinia. Nompparilla on myös hyvässä kunnossa. Hevonen voitti viimeksi helposti sekä varmasti ja sillä on hyvät saumat voittoon nytkin. Myös Mic Manilla on voitto alla ja hyvät saumat ottaa toinen voitto.”

Sunnuntaipäivän kovimmassa lämminveristen lähdössä pohjoiseen kotiutunut Maffioso Face rynnistää ohitusyrityksiin 20 metrin takamatkalta. Mika Jauholalta on samalla paalulla Bear A Title, joka lähtee kovaa voltista. 


“Hevosella pystyy laskemaan kurvit täysiä, mikä on tuolle radalle iso etu. Teemme myös pieniä varustemuutoksia, mutta katsotaan sitten vasta paikan päällä miten rajuja”, Jauhola paljastaa.


Kurtakon ravit Facebookissa

Ravien lähtölistat Mobiilihepassa