Hyppää sisältöön

Kuopion Ponikuninkuusraveissa on ensimmäinen päivä takana

Kuopion Ponikuninkuusraveissa on ensimmäinen kilpailupäivä takana. Mukavassa perhetapahtumassa vauhdikkaista poneista oli nauttimassa noin 3500 kävijää.

IMG_9400
Bonobo onniteltavana. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Kuopion Ponikuninkuusravit avasi lauantaina ponien Pikkukunkku -kilpailu. Pikkukunkussa etusijalla ovat neljästä kuuteen vuotiaat a-kategorian oriit ja ruunat. Pikkukunkun tänä vuonna nimiinsä vei 4-vuotias ruuna Bonobo, jolle startti oli 22. urallaan. Bonoboa ohjasti Neea Hartikainen, joka myös valmentaa ponia. Poni juoksi startissa myös hienon uuden ennätyksensä.

-Tunne on aivan hurja. Bonobo on minun elämäni tärkein poni, ajoin sen emällä Chili Arialla ensimmäiset starttini kunnes tamma päätettiin astuttaa, kertoo ponin omistaja Noora Nykänen. – Neea on tehnyt Bonobon eteen aivan mahdottoman hyvää ja ahkeraa työtä. En voi olla kuin mahdottoman kiitollinen Hartikaisten perheelle kaikesta. Ponin asioiden hoitaminen on muuttunut ystävyydeksi ja myös hevosen omistamiseksi!

IMG_9915
Stenstugu Hawaii voitti ensimmäisen ponikuningatar -lähdön. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Ponikuningattaruuden ensimmäisessä osalähdössä voiton vei Stenstugu Hawaii, jota ohjasti ja valmentaa Nadja Silvamaa. 14- vuotias tamma matkusti Oulusta Kuopioon Ponikuninkuusraveihin ja lähti kuningatarkilpaan 20 metrin takamatkalta. Poni kiersi toista rataa ja lopussa puristi tasaisessa maaliintulossa kilpasisarista ohi. Ponin askelia tutkittiin hetken aikaa maaliin tulon suhteen, mutta lopulta ponin askellajiksi todettiin ravi, mikä takasi voiton ohi Elina Miettusen ohjastaman ja valmentaman Noron Sissin. Takamatkojen ponit eivät aivan ehtineet kärkikamppailuun, mutta kuningatarkilpailun tilanne on tasainen.

-On tämä tavallaan ollut kauden päätähtäin, kertoo Silvamaa. – Tänään tulimme Oulusta, matka meni hyvin.

IMG_9963
Ensämmäisen Poniruhtinatar -osalähdön voittoon Dorindah ja Julia Kiukas. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

B-ponien Poniruhtinatar -kilpailussa voiton otti takamatkalta lähtenyt Dorindah, jota ohjasti ja valmentaa Julia Kiukas. Loppusuoralla käytiin tiukkaa taistoa Dorindahin ja hallitsevan ruhtinattaren, Amazonin, kesken mutta Amazonin hurja kiri ei aivan voittoon saakka riittänyt. Maaliintulo oli kuitenkin tasainen, joten myös Ruhtinattaren tittelistä käydään vielä tiukka taisto huomenna. Dorindah on ollut kuuden vuoden tauolla ennen tämän vuoden heinäkuuta, jolloin poni alkoi starttaamaan Kiukkaan tallista.

-Tämä on uskomaton poni, aivan kuin hevonen ja vaikka tämä on pieni niin muut hyvät ominaisuudet korvaavat sen, kertoo Julia Kiukas. – Hyvillä mielin lähdemme huomiselle kun tuli tänään voitto.

IMG_0108
Thorvald ja Maria Kiukas. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Kiukkaan talliin tuli toinen voitto päälähdöissä, kun Ponikuningas -kilpailussa hallitseva kuningas Thorvald ja Maria Kiukas voittivat ensimmäisen osalähdön. Julia Kiukkaan valmentama Thorvald kiri hirmuisen takamatkan takaa lähtöä johtaneen Granatin ja Aada Salon kiinni ja paineli lopussa vastustamattomasti ohi.

-Katsellaan tässä illalla että ponit on huomiseksi kunnossa, kävelytellään ja syötetään ja juotetaan hyvin. Thorvald tsemppasi hienosti tähän lähtöön ja tämä oli meillä ehkä kauden paras lähtö, kertoo Maria Kiukas. - Tämä on kiltti ja ihana ori, oikein lemppariponi ja merkitsee koko perheelle todella paljon.

IMG_0164
Ensimmäisen Poniruhtinas -osalähtön voittoon Kymenlaakson poniraviliigan omistama ja Nina Hännisen omistama Kattedals Isse. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Päivän viimeisessä lähdössä, Poniruhtinaan ensimmäisessä kilpailussa Kattedals Isse ja Eragon kirivät takamatkalta ensimmäisen kierroksen aikana kärkeen ja kävivät lopussa tiukan taiston, jollaiset nähtiin kaikissa päälähdöissä lauantaina. Kattedals Isse ja Nina Hänninen pitivät lopussa Eragonin ja Eveliina Hietasen takanaan ja voittivat lähdön, mutta sunnuntaille mentäessä Eragonin ja Kattedals Issen ero toisiinsa on hyvin pieni. Ohjastaja Nina Hänninen myös valmentaa Kattedals Isseä, joka juoksi uuden ennätyksensä kilpailussa.

-Isse on hyvässä kunnossa, laukkaa vähän pelättiin ja se tulikin, mutta se onneksi saatiin paikattua, kertoo Hänninen. – Tässä voitossa on juhlan aihetta jo. Huolletaan ja lepuutetaan ennen huomista.

Julkaisuvapaita kuvia Ponikuninkuusravien lauantailta löytyy täältä

Lisätietoja:

Kuopion ravirata Oy

Heini Korhonen

Kuopion nuorisovastaava

p. 050 5747456

ponikuninkuusravit@kuopionravirata.fi

www.ponikuninkuusravit.fi

Kuopion Ravirata Oy

Marita Huttunen
toimitusjohtaja

050-522 9799

marita.huttunen@kuopionravirata.fi

Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki-Mäenpää

nuorisotoiminnan koordinaattori

040 6464 609

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

www.hippos.fi