Hyppää sisältöön

Kuopion perjantai-illtan 13.11. ravit peruttiin huonojen rataolosuhteiden vuoksi

Kuopion Sorsasalossa ei päästy perjantaina kilpailemaan radan huonon kunnon vuoksi.

Kuopion raviradalta kerrotaan, että ravipäivän aamuna radan kivituhkapinta oli märkä, koska vettä nousi radan pohjasta pintaan. Kaviouraa ei pystytty työstämään, koska se liejuuntui, ja ratamestari poisti liejuuntuneen pinnan aamupäivällä. Rata oli märkä, pohjasta pitävä ja tasalaatuinen. Ravit piti pystyä ajamaan normaalisti.

Ennen ensimmäistä lähtöä takasuoralle tuli kavion jälki, josta näkyi kivituhkan alla oleva punertava turvahiekka. Ohjastajat halusivat tutkia, että radan pinta ei ole pettävä. Todettiin, että pinta on pitävä. Kavionjälkeä tasoitettiin kauhalla ja samalla märkä kivituhka lähti rullaamaan levyinä irti radan pinnasta. Rataa yritettiin työstää myös Vreten-lanalla laajemmalta alueelta, mutta märkä kivituhka ei kestänyt ohentamista.

Hevosten turvalllisuuden takia ravit päätettiin keskeytttää eläinlääkärin, ravien valvojan, valmentajien edustajan, ratamestarin ja radan johdon toimesta.

Kuopion ravirata pahoittelee tapahtunutta sekä kilpailijoille ja yleisölle aiheutunutta haittaa.

Takasuora korjataan seuraaviin raveihin poistamalla nykyinen kivituhkapinta. Pintaan ajetaan uutta kalliomursketta, jotta radan työstäminen onnistuu jatkossa.

Lisätietoja:

Marita Huttunen
toimitusjohtaja
Kuopion Ravirata Oy
p. 050-522 9799
marita.huttunen@kuopionravirata.fi