Hyppää sisältöön

Kuopio Stakes ravataan tulevana lauantaina

Kuopion vuoden suurin ravitapahtuma Kuopio Stakes ravataan tulevana lauantaina Sorsasalon raviradalla. Kuopio Stakes –kilpailu on 4v. Suomessa syntyneiden lämminveristen kilpailu ja se ajetaan 1609m matkalla. Loppukilpailuun osallistujat karsitaan lähdöissä viisi ja kuusi. Jatkoon pääse molemmista lähdöistä kuusi parasta hevosta. Kuopio Stakesin voittaja kuittaa 36.000€ ykköspalkinnon.

Kuopio Stakes ravipäivä tarjoaa paitsi huipputason raviurheilua toto76 –kierroksen muodossa, myös ohjelmaa erityisesti perheille. Heti ravien alkuun ajetaan Mini Stakes ja Poni Stakes –lähdöt. Perheen pienimmille on muksulassa koko ravipäivän ajan Kuopion ravinuorten järjestämää toimintaa. Paikalle oleva haliponi helpottaa pienimpien hevoskuumetta, eikä hauskanpito siihen lopu, sillä Pelastakaa lapset ry tuo kisapaikalle pomppulinnan.  Sorsasalon nuorisopiste on vastikään päivitetty uuteen kuosiin. Pisteen avajaisia vietetään Stakesin ajan totohallin keskikerroksessa.

Express Duo
Arkistokuvassa Express duo, joka voitti Kuopio Stakesin vuonna 2014.

Tapahtumaa kaviouran ulkopuolella on myös aikuisille. Kuopion taidetori tarjoaa oheisohjelmana kesäauton maalaustalkoot. Ravien aikana halukkaat voivat jättää tuunattavana olevasta kesäisestä menopelistä tarjouksia. Huutokauppa on avoinna aina viimeisen toto76-lähdön maaliintuloon saakka, joten tarjoajien kannattaa olla hereillä viimeiseen saakka. Huutokaupan tuotot ohjataan Kuopion ravinuorten toimintaan.

Kuopio Stakesiin odotetaan 2000-3000 kävijää. Sääennuste näyttää Kuopion seudulle aurinkoa ja reilua 15 astetta lämmintä. Odotettavissa on kelien puolesta loistava ravipäivä.

Kuopio Stakesin ravipäivän lähdöt

Ensimmäisen Stakes –karsinnassa katseet kääntyvät epäilemättä lahjakkaaseen Hot Shot Lucaan, joka edellisen juoksunsa epäonnistumisesta huolimatta lienee lähdön ennakkosuosikki. Vastusta on kuitenkin tarjolla mm. Vixpress Li:n (rata 2) ja Callela Lisbethin (rata 7) suunnalta.

Toinen karsintalähtö on ennakkokaavailuissa Lexus Dreamin (rata 7) heiniä. Se kantaa suosikin viittaa Glenn Kosmos Memorialissa ottamansa voiton myötä. Kovimmat hurrauksen lähdössä lienee Kallaveden rannoilla napannee kuitenkin Cameron Evo (rata 6). Heikki Korhosen valmennettavan on startannut vasta kertaalleen tälle kaudelle.

Kahdeksantena lähtönä ajetaan Savo-Ajo, joka on tasoitusajo (tammat 20m hyvitystä) kylmäverisille. Saaga S saa hyvityksen myötä etumatkaa oriiden ja ruunien edeltä. Yleisö pääsee jännittämään, miten Saagan etumatka riittää, kun takaa-ajoon lähtevät mm. Välähdys, Siirin Älli ja paluuta tekevä ravikuningas Vitter.

Biofarm Cupin finaalissa (lähtö 3) iskevät yhteen 3-vuotiaat lämminveriset. Seppele-ajon voittaja Graceful Swamp ja Riina Rekilän luotsaama Viking Grace ovat maailmanluokan varsoja ja ennakkoon lähtö vaikuttaa näiden kahden kamppailulta.

Yhdeksäntenä lähtönä ennen Stakesin finaalia ajetaan kiivas lämminveristen maili, jossa hurjat Midnight Hour ja T. Rex ottavat mittaa toisistaan. Mukana on myös Finlandia –ajossa kilpaillut Regent Zet. Voi olla, että lauantaina nähdään jopa uusi Sorsasalon rataennätys (10,2).

Kuopio Stakes ravipäivän ensimmäinen Poni Stakes –lähtö starttaa klo 13:50.

Liput tapahtumaan:
Aikuiset 10 €,
Opiskelijat ja eläkeläiset 6 €.
Alle 16 v. pääsevät sisään maksutta.

Maksuton ravibussi Kuopiosta kuljettaa kävijöitä Maljalahdenkadulta klo 13.15, paluukyyti keskustaan lähtee 15 minuuttia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.

Lisätietoja:

Kuopion Ravirata
puh. 010-321 5750