Hyppää sisältöön

Kunniapalkinto Furiosalle seuraavassa Ravigaalassa 

Furiosalle halutaan myöntää kunniapalkinto kauden 2022 menestyksestä jälkikäteen. Kuva: Maisa Hyttinen

Suomen Hippoksen kilpailuosasto ja johto ovat maanantaina 14.8. todenneet, että viime viikolla Hippoksen hallituksen päättämän dopingrikkomuksen myötä seuraavassa Ravigaalassa halutaan jakaa kunniapalkinto Furiosalle, mikäli todettu dopingrikkomus pysyy voimassa.

Tilanne johtuu siitä, että kyseinen dopingrikkomus on todettu 23.12 Jyväskylässä, jossa voittaja Red Rock Canyon Åsin tulos mitätöidään, ja lähdössä toiseksi tullut Furiosa merkitään voittajaksi. Sen myötä Furiosan voittojen määrä tulee kasvamaan yhdellä, joka muuttaa vuoden 2022 voitokkaimman hevosen tilastoa. Kilpailun lopputulos voidaan muuttaa vasta valitusajan jälkeen.

”Tämä on erittäin harvinainen tapaus, mutta kuten Furiosan omistaja-valmentaja Matti Patronen hienosti totesi: tämä olkoon tasapääjuoksu vuoden voitokkaimman tittelistä kahden hienon hevosen kesken. Koemme, että molemmat hevoset ovat kunnian kauden 2022 menestyksestä ansainneet”, raviurheilujohtaja Jari Haanniemi kertoo.

Viime vuoden voitokkaimpana palkittu All Star Mint saa pitää palkintonsa ja Furiosan taustajoukot palkitaan vuoden 2023 Ravigaalassa tammikuussa 2024.

Päätöksessä on huomioitava 14 päivän valitusaika annetusta dopingrikkomuksesta. Sääntöjen mukaan kaikista Suomen Hippoksen hallituksen määräämistä vähintään 1 000 euron sakosta tai vähintään 28 vuorokauden pituisesta ajo-/kilpailukiellosta voi valittaa ravituomioistuimelle neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa siitä, kun valittaja on saanut tiedon hallituksen päätöksestä.

Lisätietoja: 

Raviurheilujohtaja Jari Haanniemi, jari.haanniemi@hippos.fi tai p. 040 623 5725