Hyppää sisältöön

Kuninkuusravit: Ryti-Tytön osakkeet nousivat kuningatarkilpailun toisella osamatkalla – Välähdys kiri eroa kiinni Costellon haparoidessa

Tänä vuonna Rovaniemellä ravattavissa Kuninkuusraveissa ollaan edetty siihen pisteeseen, että kuninkuus- ja kuningatarkandidaateilla on takana 3709 metriä. Edessä on vielä kilpailun päättävä päätösmatka, 3100m matkalla.

Kuningatarkilpailun toisella osamatkalla nähtiin räväkkä kiihdytys Virin Camillan syöksyessä kärkeen. Hannu Torvisen ajokki sai rinnalleen lauantaina avausmatkan voittaneen Akaasian. Kovan avauspuolikkaan 20,0 jälkeen kolmannen kautta johtavan rinnalle kiersi avausmatkan nelonen Ryti-Tyttö. Jonny Länsimäen ohjastama tamma laittoi ison vaihteen silmään ja rynni lopussa ohi keulassa juoseen Virin Camillan, joka kesti toiseksi. Vieskerin Virva kiri kolmanneksi.

- Jäimme eilen täysissä voimissa pussiin johtavan taakse, tietysti se jäi harmittamaan, Jonny Länsimäki kuvailee.

- Toki se teki hyvää tätä päivää ajatellen, emmekä olleet kokonaiskilpailussa paljoa perässä tänään. Päätin ajaa eteenpäin, ja 800 metriä ennen maalia tuntui jo siltä, että voitamme tämän lähdön. En halunnut kuitenkaan tehdä eroa, ettei satu mitään.

- Koko alkukevät on herätelty tammaa, ja annettu näyttöjä ajatellen kuningatarkilpailua.

Oriiden puolella dramatiikkaa


Kiihdytys meni ennakoidulla tavalla ”Kotkan pojan” Välähdyksen ladatessa eturivin uloimmasta paikasta huolimatta keulapaikalle. Lauantain avausmatkalla vakuuttanut Costello kiersi pitkään kolmatta, kunnes laskeutui toiselle radalle ilman vetoapua. Risto Tupamäen ohjastama ori haastoi pitkään Harri Kotilaisen ajamaa Välähdystä, mutta Costello haparoi 100 metriä ennen maalia ja putosi kolmanneksi. Köppinen oli toinen.

- Hienoa, että saimme eroa kirittyä umpeen Costelloon nähden, Harri Kotilainen iloitsee.

- 3100 metirä on ratkaiseva matka, ja on jännä nähdä, mitä siellä tapahtuu. Luulen, että otamme takarivin paikan, ja kokeilemme selkäjuoksua.

Välähdys sijoittui keulasta avausmatkalla toiseksi Costellon jälkeen.

- Eilisestä jäi hyvä fiilis. Terävyyttä puuttui, mutta se oli tiedossa. Arvelin, että ori parantaa tähän päivään, ja niin se myös teki.

Kuningatarkilpailun tilanne toisen osamatkan jälkeen

1. Virin Camilla 0,0 sekuntia
2. Ryti-Tyttö 0,2
3. Akaasia 0,2
4. Vieskerin Virva 0,7
5. Vilma Lyydia 1,0
6. Sävel-Taika 1,0
7. Marj-Lovviisa 1,3
8. Huimariina 1,6
9. Naputus 1,6
10. Saaga S 2,8
11. Niemen Cecilia 4,7
12. Hetviina HPL

Tiedotetta päivitetään oriiden tulosten valmistuttua.