Hyppää sisältöön

Kuninkuusraviranking III: I.P. Vipotiina ja Saran Salama

Viimeinen Kuninkuusraviranking ennen h-hetkeä ennustaa hiukan yllättäen kuninkaaksi ja kuningattareksi Saran Salamaa ja I.P. Vipotiinaa. Kuninkuusravit.fi-sivuston suosikkikyselyä kesäkuussa puolestaan hallitsivat Patrikin Muisto ja B. Helmiina.

Kuninkuusravirankig III nostaa ykkösiksi komeilla koko uran numeroilla kilpailevat I.P. Vipotiinan ja Saran Salaman. Molemmat ovat Kuninkuusravitasolla rutinoituneita kovia kilpailijoita, mutta kummankin voittosaldo on vielä tältä vuodelta tyhjä. Silti ei liene kenellekään yllätys jos Tapio Perttusen ja Pertti Puikkosen kunnonajoitukset osuvat jälleen nappiin. Saran Salama, 15, on voittanut urallaan kuninkuuden kolmesti(2006, 2007 ja 2008) ja I.P. Vipotiina on kruunattu kuningattareksi kahdesti(2009 ja 2010)

Kuninkuusravit-fi:n kävijäkyselyn kesäkuun suosikkeja ovat puolestaan rankingin kakkoset, B. Helmiina(kuningatar 2006 ja 2007) ja Patrikin Muisto(kuningas 2009). Vakuuttavasti esiintynyt B. Helmiina on viettänyt pari viikkoa huoltotaukoa ja palannee radalle St Michel-viikonloppuna. Mimmelissä nähdään myös huippukuntoinen Patrikin Muisto, jonka osaomistaja-valmenteja-ohjastaja Jouko Tarvainen kuvailee tunnelmia värikkäästi:
”Tunnelmat ovat kutkuttavan jännittävät, suorastaan muhkeat.” ”Näyttää oikein positiiviselta. Taktiikkana on ollut, että kanssakilpailijat pitäisi saada vähän polvilleen jo etukäteen, että näkevät miten kovaa avataan ja että jaksetaan loppuunkin asti.”, Tarvainen paljastaa.
Tarvaista pidetään erityisen huolellisena hevosten huoltajana, taitavana valmentaja ja jopa shamaanina.
”Vesitreeni on parin viime vuoden aikana noussut yhä merkittävämpään asemaan Patrikin Muiston kohdalla. Syvässä vedessä kahluutetaan niin että evät kasvaa”, Tarvainen veistelee ja pääsee vauhtiin:  
”Ja kiuas on hevosten saunassa edelleen kuumana, shamaaniteltta pihassa ja rumpujakin viritetty.”

Kuninkuusravit ajetaan Teivossa 30.-31.7.2011. Lisätietoja www.kuninkuusravit.fi
Kuninkuus - ja kuningatarkilvassa mukana olevat hevoset julkistetaan 20.7.

Kuninkuusraviranking III 

Tammat
I.P. Vipotiina 103
B. Helmiina 76
Marimin 69
Velin Vinke 58
Vokukka 50
B. Turolii 42
Oktaavia 31
Maiskaus 22
Maijuli 21
Luvisan Lento 16
Sirun Valpuriina 16
Aino-Ilona 9
Liinan Linkki 7
Helmin Roosa 6
Sekottaja 1
 
Oriit
Saran Salama 86
Patrikin Muisto 75
Auraus 70
Visul 54
Tuokkolan Touho 53
I.P. Lento 39
Tähen Tuuri 39
Hullumies 19
Kokeva 19
Jonkkari 14
Boker 11
Lötens Piruett 10
Franko 9
Helmen Vili 9
Suikun Rilla 3
 
Rankingin pisteiden laskussa huomioidaan kuluvan kauden meriittien lisäksi hevosten koko uran numerot.