Hyppää sisältöön

Kuninkuusravien sunnuntain lähtölistat julkaistu

Lahden Jokimaalla 2.-4. elokuuta ajettavien Kuninkuusravien sunnuntain lähtölistat on julkaistu. Pääkilpailujen lisäksi päivää värittävät muun muassa ponien SM-finaalit sekä viisivuotiaiden suomenhevosten Pikkukunkku.

_C6A9335
Rovaniemellä 2018 Pikkuprinssinä juhlinut Landen Paukku starttaa Jokimaalla viisivuotiaiden Pikkukunkku-kilpailussa. Kuva: Hippos/Jari Piirala

Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna Lahden Jokimaan ravikeskuksessa kolmipäiväisenä raviurheilun suurtapahtumana, kun jo perjantaina juostaan kello 14 alkavat iltapäiväravit. Lauantaina radalla nähdään peräti 14 ravilähtöä, ja sunnuntaina tapahtuman huipentaa uusien ravikuninkaallisten kruunaaminen.

Sunnuntaina 4.8. Jokimaan päivä alkaa kahdella ponilähdöllä, kun kello 10.30 matkaan pääsee A-ponien SM-finaali ja kello 10.45 pykälää isompien B-ponien SM-finaali.

Varsinaiset ravit alkavat kello 12 ja luvassa on yhteensä 12 huippulähtöä. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun toiset osamatkat starttaavat toisena ja kolmantena lähtönä kello 13.30 ja 13.58.

Viikonlopun päätähtien jälkeen areenalle astelee nelivuotiaita lämminverisiä, joiden joukossa on muun muassa aiemmin tällä viikolla uuden ikäluokan Suomen ennätyksen Vermossa juossut He Is Felix. Vauhti jatkuu suomenhevosten tasoitusajolla, jossa on mukana useampi kuninkuuskilpailuun pyrkinyt hevonen sekä kesäkuussa Jokimaalla kylmäveristen Suur-Hollola-ajon nimiinsä vienyt Pyörylän Paroni.

Lämminveritammojen eliittiä nähdään Suur-Hollolan Best Lady –lähdössä, ja tulevia suomenhevoshuippuja katsastetaan sen jälkeen ajettavassa viisivuotiaiden Pikkukunkku-kilpailussa. Pikkukunkussa toisistaan mittaa ottavat muun muassa viime vuoden Pikkuprinssin ykkönen Landen Paukku sekä kriteriumvoittaja Sirukasson.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun päätösmatkat ajetaan yhdeksäntenä ja kymmenentenä lähtönä kello 16.30 ja 17.05.

Pääkilpailujen ensimmäisten osamatkojen lähtörata-arvonta suoritetaan lauantaina 27.7. ja se esitetään klo 18 alkavassa Joensuun Ravilauantain TotoTV-lähetyksessä.

Lähtöradat arvotaan siten, että kahdeksan kilpailuvuonna ilmoittautumispäivään nopeimman ajan juossutta arvotaan eturiviin radoille 1-8 ja neljä muuta takariviin radoille 9-12. Toisessa osalähdössä lähtöradat ovat riveittäin käänteiset ensimmäiseen nähden. Mikäli kahdella hevosella on kuluvalta vuodelta sama paras aika, niiden osalta lähtörivi tarvittaessa arvotaan.

Kuninkuusravien sunnuntain lähtölistat >

Kuninkuusravit.fi >

Lue myös:

26.7.2019 Rääkkylässä kasvaa huippuhevosia – Taisto ja Mari Rautiaisen kolme kasvattia Kuninkuusravien seppelejahtiin

25.7.2019 Kuninkuusravien lauantain lähtölistat on julkaistu

24.7.2019 Lahden Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujat valittu