Hyppää sisältöön

Kuninkuusravien äänityöläiset valmiina kansanjuhlaan

Jäljellä on enää yksi yö siihen, kun kuninkaalliskandidaatit selvittelevät välejään Rovaniemen Mäntyvaarassa.

Lauri Hyvönen ja varsinkin hänen äänensä on tullut tutuksi kunkkariyleisölle jo useamman vuoden ajalta. Lähes joka päivä työtehtäviin ympäri Suomen matkustava Hyvönen odottaa kaikista eniten juuri Kuninkuusraveja.

- Tapahtuma on minulle vuoden ykkösjuttu ehdottomasti, Lauri Hyvönen lataa.

- Odotan tosi kovasti viikonloppua. Odottaminen alkaa oikeastaan jo keväällä, ja nyt tapahtuma on onneksi pian käsillä. Tänä vuonna tulee varmasti hyvät Kuninkuusravit. Radalla on taitavaa väkeä, joiden kanssa on ilo työskennellä.

Hyvösen osalta Kuninkuusravit työllistää muutenkin kuin vain äänityöläisen roolissa.

- Olen luonut tapahtumaan käsikirjoituksen sekä aikataulun. Olen ollut tiistaista asti Rovaniemellä suunnittelemassa tapahtumaa, että kunkkarit sujuisivat kilpailijoiden kannalta mahdollisimman jouhevasti.

Hyvösen mielestä jokaisen paikalle kykenevän kannattaa saapua viikonloppuna Rovaniemelle.

- Paikan päällä olevat tulevat näkemään äärimmäisen hienoja kisoja. Tammojen taisto varsinkin on mielestäni tasokkain ja tasaisin sitten miesmuistiin. Lisäksi oriiden puolella Costello saattaa olla vaikka yksi kaikkien aikojen parhaimmista suomenhevosista.

Haastattelijana toimiva Hyvönen työskentelee viikonloppuna yhdessä Marinka Salmisen, Antti Pylkkäsen ja Laura Ruoholan kanssa. Sakari Kuosmasen Maamme-laulu avaa ravit lauantaina ja Finlandia-hymni sunnuntaina.