Hyppää sisältöön

Kuninkuusraveissa ratkottiin ponien Suomen Mestaruudet

Kuninkuusravien sunnuntaipäivän avasi ponien Suomen Mestaruudet. A-ponien Suomen Mestaruuden voitti Thorvald ja Maria Kiukas ja B-ponien Suomen Mestaruuden Ernst Rivaldo ja Eveliina Hietanen.

A-ponien Suomen Mestaruuden voittanut Maria Kiukkaan ohjastama Thorvald avasi auton takaa keulaan ja piti siitä selvään voittoon. Voittoajaksi kirjattiin ponin uusi ennätys 2.07,6. Toisesssa ulkona ravannut  Oona Halmeen ohjastama Ekslätts Sacrifice laukkasi muutamaan otteeseen samoin kuin  kolmanneksi sijoittunut Mats Havulehdon ohjastama Pomona II.  

06082017 H Thorvald 2 Printti AL
Vuoden 2017 A-ponien Suomenmestarit Thorvald ja Maria Kiukas. Kuva: Ravinetti/Anu Leppänen.

-Thorvald lähti tosi hyvin liikkeelle ja tiesin, että jos poni pääsee sisäradalle niin siitä on vaikea tulla ohi. Ihan huipputunne oli maalisuoralla. Tämä on parasta mitä olen saavuttanut poniurallani, iloitsee Maria Kiukas voittajahaastattelussa.

-Ekslätts Sacrificellä tippui toinen polvisuoja vuohiseen ja se häiritsi ravia. Tyytyväisiä ollaan silti kakkossijaan, valmentaja Jutta Salmi kommentoi.


Ernst Rivaldo ja Eveliina Hietanen B-ponien Suomen Mestaruuden murskavoittoon

Eveliina Hietasen ohjastama Ernist Rivaldo avasi auton takaa keulaan ja johti lähtöä koko matkan reilulla 50 metrillä.  Voittoaika 36,3 jäi vain kaksi kymmenystä Suomen ennätyksestä. Toisena maalissa oli lähtöön pahoin laukannut Miniatyr ja Pinja Iltanen ja kolmantena Lanso Ess ja Ida Suomela. 
IMG_4284
Vuoden 2017 B-ponien Suomen Mestari Ernst Rivaldo ja Eveliina Hietanen sekä Mira ja Merja Kaappola. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää.


-Rivaldo tuntui lämmityksessä jo hyvältä ja osasin odottaa siltä hyvää suoritusta tänään jos vain ravaa. Lähtö onnistui tosi hyvin ja päästiin reippaasti matkaan. Miniatyrin paha laukka oli tänään meidän onni. Rivaldo oli koko matkan hyvän tuntuinen ja uskon, että se olisi lopettanut vielä lujempaa jos olisi ollut kirikaveri, kertoo Eveliina Hietanen.  

-Kausi on ollut hieman rikkinäinen laukkojen vuoksi joten odotuksia ei oikeastaan ollut. Tiedettiin, että pojalla on vauhtia, mutta niitä ei ole saatu siltä ulos. Nyt se näytti askeleen oikeaan suuntaan. Täysi kiittäminen minulla on Hietasen perhettä kohtaan, he ovat tehneet niin mahtavaa työtä pojan kanssa, kiittelee Ernst Rivaldon omistajaperheen tytär Mira Kaappola.

Onnea kaikille!