Hyppää sisältöön

Kuninkuushevoset ja Koskelan Akseli mukana tukemassa nuorten PM-matkaa Tanskaan

Suomesta Tanskaan Billundin raviradalle matkanneen ponien PM-joukkueen kisamatkaa tukemassa ovat Vermon Kuninkuusravien Kuningatarkilpailuun osallistuva Akaasia ja Saaga S, Kuninkuuskilpailuun osallistuva Köppinen sekä raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli. Ponien Pohjoismaiset mestaruudet ajetaan perjantaina 28.7.

Idea vuoden 2017 Kunikuushevosten kummiksi matkaan pyytämisestä lähti ilmajokelaiselta Mira Kaappolalta.  Ari Oja-Nisulan omistama Akaasia lähti ensimmäisenä tukemaan Mira Kaappolan ohjastamaa., Talli Minimafian omistamaa ja Katariina Marttilan valmentamaa Robbie Weetä taustajoukkoineen.

Tytot_tanska
Suomen ponien PM-joukkueen ohjastajat vas. Veera Marttila, Mira Kaappola ja Moona Espo Billundin raviradalla. Kuva Fiia.


Akaasia Robbie Ween ja taustajoukkojen kummiksi


-Mira Kaappola oli yhteydessä Suomen Hippokseen ja ehdotti kummien hankkimista Kuninkuuskilpailujen osallistujista myös Amazonille ja Weralle taustajoukkoineen. Muutaman puhelun ja viestin jälkeen Moona Espo ja Amazon saivat kummihevosekseen Saaga S:n ja Veera Marttilan ja Weran kummihevoseksi lähti mukaan Köppinen. 

Suomen Hippos tukee osaltaan ponijoukkueen matkaa ja nuoret ovat hankkineet myös itse matkalleen hienon määrän sponsoreita.

- Tosi mahtavaa nähdä, miten nuoret huolehtivat omasta sekä myös kilpakumppaneidensa matkan onnistumisesta ja kisamatkan varrelta onkin tullut runsaasti iloisia matkaterveisiä koko ponijoukkueelta.  – kiittelee Suomen Hippoksen nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää.

- Kummi-idea Kuninkuusravien päätähdistä tuli mieleeni ja ehdotin sitä Katariina Marttilalle. Katariina oli heti samaa mieltä ja näin projekti lähti etenemään ja ajattelin ehdottaa josko muutkin ponit taustajoukkoineen saisivat omat kumminsa, Mira kertoo idean synnystä.

-Matka on sujunut hyvin ja Robbie Wee tuntuu todella virkeältä ja iloiselta. Poni pörhistelee sopivasti ja se on Suomessa tarkoittanut aina hyvää menestystä radalla. Toivotaan, että poni pitää vireen päällä ja sovimme Moonan kanssa, että jätimme laukkahanskat kotiin. Ponit söivät ja joivat hyvin koko matkustamisen ajan tänne joten meidän oli helppo tulla Tanskaan.
Tanskajoukkue
Suomen ponien PM-joukkue Billundin raviradalla. Vas. Veera Marttila ja Wera, Katariina Marttila, Robbie Wee ja Mira Kaappola sekä Moona Espo ja Amazon. Kuva: Fiia.

Saaga S tukee Amazonin matkaa


Moona Espon ja Amazonin matkaa tukee Saaga S taustajoukkoineen. Saaga S:n omistaja Ilkka Pyysalo lähti mukaan heti kun Moona otti häneen yhteyttä.

-Olimme yhteydessä Saagan taustajoukkoihin ja he lähtivät tukemaan matkaamme. Toivottelivat paljon tuuria matkaan ja voittoa Suomeen. Meillä meni matka hyvin, kilometrejä määränpäähän tuli paljon ja ponit matkustivat hienosti. Nyt ponit ovat päässeet jaloittelemaan tarhoihin ja kaikki on täällä hyvin, kertoo Moona.Köppisen taustajoukot lähtivät tukemaan Veera Marttilan ja shetlanninponi Weran PM-matkaa.

PM-matkan nuorin osallistuja, 15-vuotias Veera Marttila ohjastaa A-kategorian ponien Pohjoismaiden mestaruudessa omistamaansa Weraa. Kaksikon kummiksi matkaan lähti siuntiolainen Korhosen perhe ja Köppinen.


- Viime vuonna olimme mukana tukemassa Jyväskylän poniraveja ja olemme mielellämme mukana myös tukemassa Veeran Marttilan ja Weran kisamatkaa Tanskaan - kertoo Jyrki Korhonen Köppisen taustajoukoista ja pitää nuorisotoimintaa tärkeänä raviurheilun tulevaisuuden kannalta.

- Lähetetään meiltä kaikilta terveiset Veeralle ja kovasti onnea kilpailuihin, toivottaa Jyrki Korhonen.


 

Koskelan Akseli myös matkassa mukana

Ylivieskassa T76-raveissa lauantaina 29.7. ja Vermon Kuninkuuraveissa lauantaina 5.8. starttaava Koskelan Akseli tukee myös nuorten ponijoukkueen PM-matkaa yhteensä 200 eurolla. Koskelan Akselin hyväntekeväisyyspotista on aiemmin jaettu raviratojen nuorisotoimintaan jo yhteensä 3200 euroa. Tanskan PM-matkan kulut ovat kohtuullisen isot ja Koskelan Akselin edustajisto päätti olla mukana tukemassa nuorten kisamatkaa yksimielisesti.


Onnea matkaan koko ponijoukkueelle!

Ponien PM- joukkue

Käsiohjelma Billund 28.7.