Hyppää sisältöön

Kuninkaalliset Saaga S ja Köppinen tukevat Ponikuninkuusraveja – lähtölistat julkaistu

Jyväskylässä kruunataan vuoden 2017 Ponikuninkaalliset ensi viikonloppuna 12.-13.8. Killerjärven raviradalla. Viime vuoden Kuninkuutta lähtee puolustamaan Melissa Melkon Goldenwild´s Sammy ja Kuningattaruutta Uutelan Amarilla ja Fanni Klemetti. Ponikuninkuusravien valmistelu on loppusuoralla ja tänä aamuna päättyi ilmoittautuminen viikonvaihteen kilpailuihin.

-Ponikuninkuusraveihin tuli ennätysmäärä poneja ja etenkin Pikkukunkkuun tuli järjestäjätkin yllättänyt määrä osallistujia - yhteensä 39 kappaletta.  Keski-Suomen hevosjalostusliitosta Sari Piirainen otti yhteyttä jo viime viikolla, kun sarjaan oli ilmoitettu 26 ponia ja kysyi voitaisiinko sarja jakaa ja tehdä oma lähtö tammoille sekä orille ja ruunille. Sarja päätettiin jakaa ja näin tammoille tuli oma lähtönsä. Haluamme tarjota kilpailumahdollisuuden mahdollisimman monelle lapsella ja nuorelle, taustoittaa päätöstä nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.


Ponikuninkuusravien sponsorit ja palkinnot oli hankittu jo aiemmin  ja aikataulukin lyöty lukkoon, joten Pikkuprinsessa ajetaan lauantaina ravien viimeisenä lähtönä. Maanantaiaamuna oli ajankohtaista myös sponsorin hankinta uuteen ylimääräiseen lähtöön ja järjestäjien iloksi mukaan olisi lähtenyt useampikin sponsori.


Vastaleivotut vuoden 2017 Kuninkaalliset Saaga S ja Köppinen mahdollistivat Pikkukunkku- sarjan jakamisen lähtemällä mukaan sponsoroimaan Pikkuprinsessa lähtöä.


- Saaga S:n ja Köppisen taustajoukot ovat olleet aktiivisesti tukemassa aikaisemminkin poniraviurheilua ja niinpä otimme Kuningasparin taustajoukkoihin saman tien yhteyttä ja he vastasivat heti myöntävästi, kiittelevät Sari Piirainen ja Helena Hyvämäki-Mäenpää hevosten taustajoukkoja. Tuoreet kuninkaalliset ovat toimineet myös kummihevosina Amazonin ja Weran Pohjoismaidenmestaruusmatkalla.


IMG_4843
Ravikuningas Köppinen ja taustajoukot. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


IMG_5002
Ravikuningatar Saaga S ja taustajoukot. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Ponikuninkuusraveihin ilmoitettiin kahtena päivänä yhteensä poneja 339 kpl, joista 211 eri ponia päälähtöjen ponien kilpaillessa molempina päivinä. Lähtöjä viikonlopun aikana ajetaan yhteensä 21.
 

Kiitos jo etukäteen kaikille yhteistyössä mukana oleville!


Kuninkuusravien lähtölistat:

LAUANTAI 

SUNNUNTAI

                                           

Ponikuninkuusravit järjestetään tänä vuonna 13. kerran ja Ponikuninkuusravien isäntänä toimii tällä kertaa Jyväskylän Killeri. Edellisen kerran Ponikuninkuusravit on järjestetty Jyväskylässä vuonna 2007. Ponikuninkuusraveissa omissa lähdöissään kilpailevat shetlanninponit sekä russponit. Poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtumassa päälähtöjen parhaimpina palkitaan ponikuningas ja kuningatar, sekä ruhtinas ja ruhtinatar.

Killerin ravinuoret toivottavat kaikki tervetulleeksi koko perheen voimin kaikkien aikojen karnevaalihenkisiin Ponikuninkuusraveihin Killerille Jyväskylään 12.-13. elokuuta. Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 12. Vapaa sisäänpääsy! 

 

Lisätietoja:

www.poninkuninkuusravit.fi

Sari Piirainen

Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry

Vesangantie 24

40630 Jyväskylä

puh. 010 321 0263, 040-849 6958

www.hevosjalostusliitot.fi/keskisuomi