Hyppää sisältöön

Kuningatarkilpailuun ilmoitettiin 17 tammaa ja kuninkuuskilpailuun 13 oritta

Enon Vilppi on yksi kuninkuuskilpailuun ilmoitetuista hevosista (Kuva: Maisa Hyttinen)

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun ilmoittautuminen on päättynyt. Kuningatarkilpailuun ilmoitettiin 17 tammaa ja kuninkuuskilpailuun 13 oritta. Määrä on täysin sama kuin viime vuonna Forssan Kuninkuusraveissa.

Kuninkuusravien pääkilpailuihin pyrkivät hevoset ovat voineet kerätä kevään ja kesän aikana pisteitä erityisistä Kohti Kuninkuusraveja -lähdöistä. Pistejärjestelmä on käytössä nyt toista vuotta. Sekä kuningatar- että kuninkuuskilpailuihin ilmoittautuneista hevosista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä hevosta saa varman paikan pääkilpailuihin ja kahden viimeisen paikan kohtalon vahvistaa Kuninkuusravien päätoimikunta keskiviikkona 26. heinäkuuta.

Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujat julkistetaan keskiviikkona 26.7. klo 15 Kouvolan keskuspuistossa järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus striimataan, joten sitä on mahdollista seurata myös verkossa. Tilaisuuden juontavat Lauri Hyvönen ja Nelly Korpikoski. Paikan päälle saapuu esittäytymään myös yksi pääkilpailuosallistuja.

Tänä vuonna voimaan astuu uusi sääntö lähtöratojen osalta. Aikaisempina vuosina etu- ja takarivin lähtöpaikat ensimmäiselle osamatkalle ovat määräytyneet hevosen ennätyksen mukaan. Tänä vuonna ensimmäiselle matkalle osallistujat valitsevat etu- tai takarivin lähtöpaikan Kuninkuusravien pisteytyksen perusteella. Pisteytyksen paras valitsee ensimmäisenä, haluaako ensimmäiselle matkalle eturivin (radat 1–8) vai takarivin (radat 9–12) lähtöpaikan ja valinta etenee tästä pisteytyksen mukaan.

Mailin matkalla lähtöradat ovat lähtöriveittäin käänteiset 2 100 metrin lähtöön verrattuna. Kahdella ensimmäisellä matkalla parhaan yhteenlasketun ajan saavuttanut valjakko valitsee viimeiselle 3 100 metrin matkalle lähtöratansa ensimmäisenä, ja valintajärjestys etenee tästä yhteisajan mukaisesti. Jos yhteenlaskettu aika on sama, valintajärjestys ratkaistaan arpomalla.

Lähtöradat etu- ja takariveihin arvotaan lauantaina 29.7. Arvontaa voi seurata TotoTV-lähetyksessä. Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa 4.–6. elokuuta.

Kuninkuuskilpailun ilmoittautuneet

Evartti
H.V. Tuuri
Parvelan Retu
Caijus
Hissun Feeniks
Sheikki
Herra Heinämies
Kartier
Vixeli
Veeran Poika
Enon Vilppi
Uljas Suomalainen
Vixen

Kuningatarkilpailun ilmoittautuneet

Lumi-Oosa
Suven Sametti
Hetviina
Sirpsakka
Lakan Leija
Virin Varpu
Hulluduunari
Sanahelinä
Luraus
Vennelmon Varma
Riksun Tähti
Pirttilän Olga
Tutun Impi
Humu-Liisa
M.A. Piste
Naputus
Varoitus