Hyppää sisältöön

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujien kommentteja ennen päätösmatkoja

Vermon kuningatar- ja kuninkuuskilpailut huipentuvat 3100 metrin päätösmatkoihin. Alla taustajoukkojen kommentteja mailin osalähtöjen jälkeen.

Kuningatarkilpailu

Vieskerin Virva
Vieskerin Virva oli taas todella hyvä. Ajo meni juuri niin kuin pitikin. Oltiin siinä kärjen tuntumassa koko ajan. Tultiin taas korvat kiinni maalissa. Tamma tuli viimeisen kierroksen 20,5 vauhtia. Hyvällä mallilla ollaan kokonaiskilpailua ajatellen. Ei jääty liikaa. Nyt on jännä lähteä vahvalla tammalla päätösmatkaan. Voimia tuntuu jääneen pitkälle matkalle. Tämä on kuningatarainesta, ainakin tulevaisuudessa. (Mika Forss)

Topmar

Polvisuoja tippui ja laukka johtui siitä. Jäätiin siitä sitten hännille. Tämä ei muiden takaa sitten enää viitsi yrittää. Kokonaiskilpailun voi nyt unohtaa. Mutta pitkällä matkalla voidaan jotain saada yksittäisenä lähtönä. Vapaalta radalta tämä on paras, ja sinne olisi yritettävä myös 3100 metrillä. (Jarmo Saarela)

Carmela
Tänään laitoimme ensimmäisen kerran vetolaput tammalle. En vetänyt mitään naruja. Tamma tuli täysin voimissaan pussissa maaliin. Saatiin juoksu heti haltuun. Meinasin ensin ajaa keulasta, mutta Akaasia tuli tosi lujaa. Markku Hietanen oli tosi päättäväinen. Katsoin parhaaksi antaa keulat pois. Vire on tosi hyvä, mutta pitkä matka on haastava. Se on täysi mysteeri, kun ei ole koskaan sitä ajettu. Sisäratajuoksu olisi toiveissa, mutta selkä on valittava tarkasti. Meillä on vielä keinoja käytettävissä vetolappujen muodossa. Toivottavasti saadaan kärkeä kiinni. (Antti Teivainen)

Saaga S
Vähän oli tamma tahmea. Toivottavasti se terävöityy päätösmatkalle. Saaga puristi hyvin kolmanneksi kuitenkin. Tälle päivää vaihdettiin kuolaimet ja vetolaput. Pakko ajaa rohkeasti päätösmatka, koska ollaan kärkeä jäljessä. Hyvillä mielin lähdetään taistelemaan seppeleestä. (Matti Nisonen)

Akaasia
Tyytyväinen saa taas olla tammaan. Johdetaan vielä kilpailua kuitenkin. Ei hävitty paljoa voittajalle maililla. Tamma oli oikeastaan parempi kuin eilen. Voisi sitä välillä ajaa selästäkin, mutta vaikea näitä on miettiä etukäteen. Katsotaan tilanteen mukaan päätösmatka. Odotukset ovat mailin jälkeen korkealla. (Markku Hietanen)

Kuninkuuskilpailu

Köppinen
Köppinen oli yhtä hyvä kuin eilen. Nyt on tosi pienet erot kokonaiskilpailussa. Maili on tälle vain liian lyhyt matka. 3100 metriä on Köppisen paras matka. Rohkeasti on ajettava, jos voittaa aikoo. Katsotaan ajetaanko kuolemasta, kun lähtö lähtee. Siitäkin sopii tällä ajaa. (Ari Moilanen)

Vieskerin Valo

Maili ei ole oriin paras matka. Siellä porukan perässä tultiin. Kärki on kaukana, mutta sijat 5-8 on täysin mahdollisia. 3100 metriä on tämän bravuuri matka. Täytyy säästellä alussa ja lopussa yritetään sitten muista ohi. Tosi tyytyväinen olen hevoseen. Hyvillä mielin päätösmatkalle. (Pertti Niveri)

Välähdys
Olen tyytyväinen hevoseen. Käänsin Jokivarren Kunkun selästä pois, jotta en jäisi pussiin. Metkutus oli tulossa enkä ollut varma, kestääkö Jokivarren Kunkku loppuun. Tämä on hieman hankala, kun kääntää toisen selästä. Silloin lähdetään täysiä. Välähdyksen mielestä silloin mennään ohi kaikista. Ori löysi vielä hienosti uuden pykälän loppusuoralla, vaikka meinasi välillä koukata kohti talliporttia ja kotia. Välähdys on parempi kuin eilen. Se jaksaa 3100 metrin matkan ja siksi hyvillä mielin lähdetään päätösmatkalle. Toisaalta olisi parempi hevoselle ajaa selästä, mutta kenen selässä uskaltaa ajaa. Täytyy miettiä vielä taktiikkaa sen suhteen. Haluan antaa täyden mahdollisuuden hevoselle. (Ville Korjus)

Costello
Costello oli taas hyvä. Samanlainen kuin eilen. Tuli vain ihan liikaa kiertämistä. Juoksu meni pieleen. Ei menetetty mitään kokonaiskilpailua ajatellen. Erot ovat niin pienet, jos niitä edes on. Tasaista juoksua toivon päätösmatkalle. Costelloa ei haittaa vapaa rata. Mieluummin ottaisin kuitenkin selkäjuoksun päätösmatkalle. Mutta ajetaan tilanteen mukaan. Kyllä voi sanoa, että voitosta tässä ajetaan. (Risto Tupamäki)

Metkutus

Metkutus teki taas tosi hyvän juoksun. Nyt saatiin myös mukavampi reissu kuin eilen. Ei jääty paljoa keulasta. Muutoksia ei tehdä. Vain jos sataa rankasti, otan ainakin takakengät pois. Muut saavat tehdä juoksua ja me ajetaan sen mukaan. Kaksi kierrosta katsellaan tilannetta ja viimeinen kierros ajetaan täysiä. Tuntuu, että voimia jäi päätösmatkalle. Metkutus on paljon parempi kuin aiemmissa kuninkuuskisoissa. Hyvillä mielin lähdetään pitkälle matkalle. (Juha-Matti Paavola)

JokivarrenKunkku_uusi