Hyppää sisältöön

Kuningas Viesker 20.6.1989 – 21.2.2022

Kuvassa Viesker 31-vuotisjuhlissaan

Kuvassa Viesker 31-vuotissyntymäpäivillään osaomistajansa Jorma Tuunasen kanssa. Vieskerin merkitys Tuunasen perheelle sekä taustalla oritta pitelevällä Kari Ahokkaalle on sanoin kuvaamaton. Kuva Suvi Hakkarainen

Kaikkien aikojen suomenhevonen Viesker haudattiin 21. helmikuuta 2022 kotipihaansa Laukaaseen läheisten läsnä ollessa.

Viesker on kaikkien aikojen suomenhevonen. Kansan sydämistä paikkansa löytänyt kuningaslegenda nautti elämästään kunniakkaaseen liki 33-vuoden ikään saakka. Viesker kosketti koko hevosyhteisöä, puhumattakaan oriin merkityksestä sen rinnalla eläneille läheisille.

”Vieskerin merkitystä eivät riitä sanat kertomaan. Vaikka talo olisi lähtenyt alta niin oriin olisin pitänyt. Kilpaura oli uskomattoman hienoa aikaa, kaikki mitä se meille antoi, mutta eläkepäivät Vieskerin kanssa olivat aivan yhtä tärkeitä ja upeaa aikaa”, kertoo Vieskerin kanssa päivittäistä yhteiselämää viettänyt Kari Ahokas.

”Nyt vaan tuli Vieskerin aika. Oriin elämä päättyi kunniakkaasti kotipihalla ja se haudattiin tallin pihapiiriin. Viesker oli koko kansan hevonen.”

Viesker oli valloittava persoona, joka nautti elämästä ja esiintymisestä. Se kovaääniset hirnahdukset kaikuivat pitkin tallin pihaa päivittäin. Ahokkaan talli Leppäläntiellä on hirnahduksista hiljentynyt, mutta legenda elää siellä ikuisesti.

 

Kuningas Viesker – lepää rauhassa.

Viesker alitti ensimmäisenä suomenhevosena 1.20 rajan Mikkelissä 13. heinäkuuta 2002. Kuvassa Viesker Vermossa ohjaksissaan edesmennyt Kaarlo Ahokas, jolle Viesker oli elämän hevonen.

 

Viesker – historian suurin suomenhevonen

  • Ensimmäinen 1.20,0 ajan alittanut suomenhevonen
  • Ensimmäinen yli miljoona euroa ansainnut suomenhevonen
  • Viisinkertainen ravikuningas 1996-2000
  • Ennätysmäärä peräkkäisiä voittoja: 30
  • Ennätysmäärä jälkeläisiä: 1503
  • Vuoden hevonen 1996–1999

Viesker Heppa-järjestelmässä