Hyppää sisältöön

Kummiponi Cilla valloitti Metsäpirtin lapset ja aikuiset

Torstaina 15. joulukuuta vietettiin klaukkalalaisessa Metsäpirtin päiväkodissa perinteikästä joulujuhlaa. Illan aikana nähtiin lasten hienoja lauluesityksiä, kynttiläkulkue ja joulupukki vieraili tervehtimässä Metsäpirtin väkeä. Illan vieraaksi saapui myös 19-vuotias shetlanninponi Pricilla alias Cilla, joka aloitti työnsä jo ennakkoon Kummihevonen-hyväntekeväisyyskampanjan kummiponina Metsäpirtin päiväkodissa.

Vierailu sujui upeissa puitteissa, sillä päiväkoti pihapiireineen oli kuin satujen joulumaasta. Arvokkaasti käyttäytyvä Cilla punaisessa kummiloimessaan ja tonttulakissaan sulautui Metsäpirtin joulumaahan täydellisesti. Lapset perheineen saivat silittää Cillaa ja poni keräsikin ympärilleen suuren ihailijajoukon. Poni taustajoukkoineen sai puolestaan lapsilta upean lauluesityksen Hummani Hei- tahtiin (katso video sivun alareunasta). Metsäpirtin joulujuhla toi osallistujille iloa ja valoa sekä todellisen joulumielen. Samalla Kummihevoskampanja polkaistiin alulle myös Nurmijärvellä. 

- Ihan mahtavaa kun saatiin Cilla meille kummiponiksi. Kukaan ei kieltäytynyt silittämästä tai syöttämästä Cillaa, päinvastoin, ruokaa ja rapsutuksia tuli vähän joka puolelta – sanoo sosiaalikasvattaja Tuia Palonen Metsäpirtistä. Tuia Palonen toimii yrittäjänä yhdessä puolisonsa Petri Pesosen kanssa Metsäpirtin päiväkodissa.

Pia_lapset_cilla
Cilla ja Pia Kujanpää Metsäpirtin tonttujen ympäröimä. Kuva: Ilkka Nisula.


Kiripassi ja Cilla kummihevoskampanjan avaajina
Ensimmäinen virallinen vuoden 2017 Kummihevonen aloitti hyväntekeväisyystyönsä ennakkoon jo Itsenäisyyspäivän alla kun tuusulalainen Kiripassi kävi vierailulla Kaunialan sairaalassa. Cilla seurasi mallikkaasti Kiripassin kavionjälkiä ja toimii vuoden 2017 Kummihevoskampanjan ensimmäisenä nurmijärveläisenä kummiponina.
- Kun Suomen Hippoksesta soitettiin ja kysyttiin haluaisimmeko lähteä kummihevoskampanjaan mukaan ja mikä tärkeintä, löytyisikö meiltä tällaiseen sopivaa ponia, oli helppo vastata myöntävästi, koska meiltä löytyy Cilla - iloitsee ponin omistaja Pia Kujanpää.
-Vierailu ja ensitapaaminen joulujuhlan merkeissä Metsäpirtin päiväkodissa ylitti kuitenkin kaikki ajatukset ja odotukset. Tunnelma oli niin lämmin kauniine joulukoristein, aidoin iloisin ihmisin ja hehkui ihanaa vanhanajan henkeä – kertoo Cillan omistaja Pia Kujanpää kummivierailun tunnelmista.
Cilla ja Venla
Pia Kujanpään tytär Venla ja Kummiponi Cilla. Kuva: Pia Kujanpää

Kummihevoskampanja käynnistyy vuoden 2017 alusta
Kummihevonen voi olla hevonen tai poni ja kummikohteena voi olla koulu, päiväkoti, vanhainkoti, sairaala, hoivakoti, yhdistys tai vaikkapa työyhteisö. Tämän vapaaehtoiskampanjan tarkoituksena on tehdä yhdessä hyvää. Tavoitteena on viedä hevosen tuomaa iloa eteenpäin ja luoda kaikille mahdollisuus kohdata hevosen tuoma lämpö ja ilo.

-On ollut aivan mahtavaa olla mukana järjestämässä Kaunialan ja Metsäpirtin kummivierailuja. Nämä kummikohteet ja hevosenomistajat ovat lähteneet hyväntekeväisyyteen mukaan avoimin mielin ja kumpaankin kummikohteeseen liittyy myös oma henkilökohtainen tarinani. Samalaisia tarinoita löytyy varmasti meiltä kaikilta. Kannattaakin miettiä, löytyisikö omasta tai tuttavapiiristä sopiva kummikohde ja haastankin nyt Mahdollisuuksien hevonen nuorisotyön vastuuryhmän puolesta kaikki maamme hevosenomistajat mukaan Kummihevoskampanjaan. Kunta, jonka alueella toimii eniten kummihevosia kampanjan aikana tullaan nimeämään Vuoden 2017 Kummihevoskunnaksi –  kertoo Suomen Hippoksen nuorisovastaava Helena Hyvämäki-Mäenpää.


Metsäpirtin Hevosmiesten kuoro ylpeänä esittää (video  Ilkka Nisula):

 

Kummihevoskampanja käynnistyy vuoden 2017 alusta ja jatkuu Hevoset Kaivarissa tapahtumaan 21.5.2017 saakka, jossa järjestetään yhteinen kiitostilaisuus kummihevosten taustajoukoille. Kummihevoskampanja on Mahdollisuuksien Hevonen nuorisotyön vastuuryhmän hanke.  Kampanjan ovat mahdollistaneet Suomen Hippos ry, Suomen Ratsastajainliitto ry ja Hevosalan kehittämiskeskus Hippolis ry. Kampanja on osa Suomi 100-juhlavuotta.

Julkaisuvapaita kuvia Metsäpirtin Kummiponivierailusta: (Kuvat: Ilkka Nisula):

https://www.dropbox.com/sh/nrowpyayofq9c0r/AAA-MVE0pHEft9qDsE_exQr2a?dl=0


Lisätietoja Kummihevoskampanjasta ja juhlavuodesta:
http://www.hippolis.fi/kummihevonen
https://www.facebook.com/kummihevonen
http://hippolis.fi/juhlavuosi/


Mahdollisuuksien Hevonen nuorisotyön vastuuryhmä:

Helena Hyvämäki-Mäenpää, Suomen Hippos ry, helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi , 040 6464 609
Emmi Korpiola, Suomen Ratsastajainliitto ry, Nuoret päättäjät,  emmi.korpiola@gmail.com, 050 5344 040
Erja Mattila, Hippolis, erja.mattila@hippolis.fi, 045 111 7754
Sanna Sassi, Suomen Ratsastajainliitto, sanna.sassi@ratsastus.fi, 040 553 7513