Hyppää sisältöön

Kruunun Toivo paras 1-vuotias suomenhevonen Valtakunnallisessa varsanäyttelyssä

1-vuotiaiden suomenhevosten Valtakunnallisen varsanäyttelyn voittajaksi kruunattiin Suivikkaan poika Kruunun Toivo. Näyttelyn karsinnat järjestettiin tänään Laakson ratsastusstadionilla ja finaali ELMA-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Huomenna tapahtumat jatkuvat 2-vuotiaiden suomenhevosten arvosteluilla ensin karsintojen osalta Vermon raviradalla ja sen jälkeen finaalien merkeissä jälleen ELMA-messuilla.

Kruunun Toivo
Kruunun Toivo palkittiin ELMA-messuilla finaalin parhaana. Kuva Emmi Korpiola
Laakson ratsastusstadionilla käytyjen karsintojen jälkeen ELMA-messujen EläinAreenalla finaalikehässä nähtiin viisi 1-vuotiasta suomenhevosoritta. Voittajaksi liiteli juoksijasuunnan Kruunun Toivo. Kruunun Toivon on kasvattanut Tiimi Tiilenpäät & Varsapiha Pekki Tmi. Orin omistaa Talli Kruunun Toivossa Lempäälästä.

Tuomaristo oli erittäin iloinen hyvin esitetystä voittajaoriista.

- Voittaja oli tasapainoinen kokonaisuus, jolta löytyi ylivoimaisesti päivän hienoin ravi. Ikäisekseen voittajaksi valittu oli myös hyvin kehittynyt, mitä voidaan sanoa koko finaaliviisikosta, lautakunnan puheenjohtaja Jenni Timlin kehuu.

Omistajaporukassa Talli Kruunun Toivossa oltiin erittäin iloisia voitosta.

- Kruunun Toivo tuli meille niin, että olimme ostamassa porukalle varsaa ja kuulimme tästä, että se voisi olla hieno. Kävimme sitä pihatossa katsomassa ja kaupat tuli. Halusimme suomenhevosravurin ja toivottavasti tämän nimi (Kruunun Toivo) kertoo tulevaisuudesta ravikuninkaana, kimpan edustaja tarinoi ELMA-messuilla voiton ratkettua.  

 Näyttelyssä tasaisen hyvä taso

Tuomaristo oli tyytyväinen näyttelyn tasoon.

- Tänään nähtiin tasaisen hyvä taso, josta erottuivat edukseen kaksi I-palkinnolla palkittua oritta. Voittajan valitsimme lautakunnan kanssa niiden osalta. Olimme erittäin tyytyväisiä finaaliviisikkoon, jotka kaikki oli hyvin valmisteltu ja taitavasti esitetty, lautakunnan puheenjohtaja Jenni Timlin kertoo.

Toiseksi sijoittui Poutapäivän Aatos (Pätkä-Jätkä), jonka on kasvattanut Anne Haili ja omistaa Liisa Tiitola. Kolmas oli Tomi Lindenin, Hannu Nelimarkan sekä Karoliina Sinkkilän kasvattama ja omistama Wilistäjä (Liising), neljänneksi sijoittui Elina Juvakan omistama Rohkelikon Latino (Ponuveikko) ja viidennelle sijalle sijoittui Airi Raskisen ja Marianne Niemen omistama Viktorino (Kihisee).

Näyttelyyn osallistui yhteensä 16 varsaa, joista I- palkinnolla palkittiin kaksi, Kruunun Toivo ja Poutapäivän Aatos (Pätkä-Jätkä). Parhaana esittäjänä palkittiin Poutapilven Aatoksen omistaja Liisa Tiitola ja arvonnassa ilmaisen osallistumisen Kriteriumiin voitti Sågarsin Sofi.

Valtakunnallinen varsanäyttely jatkuu huomenna sunnuntaina 2-vuotiaiden suomenhevosten arvosteluilla. Näyttelytapahtumat alkavat klo 9.30 ja viiden parhaan kesken kilpailtava finaali nähdään ELMA-messujen näytöskehässä klo 14.00 alkaen.

Finalistien rakennekuvat löytyvät Hippoksen kuvapankista.

Hevoskohtaiset arvostelut julkaistaan Heppa-järjestelmässä.

Suomenhevosten valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään Helsingissä ELMA-messujen yhteydessä 11.-12. marraskuuta. Lauantaina esiintyvät 1-vuotiaat ja sunnuntaina 2-vuotiaat suomenhevoset. Lauantaina karsinnat järjestettiin Laakson ratsastusstadionilla ja sunnuntaina Vermon ravirdalla.