Hyppää sisältöön

Kouvolan Kymi Grand Prix -raveissa ravataan uutuutena Kymi Monté lämminverisille

Lauantaina 15.6. Kouvolan Kymi Grand Prix –ravien ohjelmassa nähdään uutena kilpailuna Kymi Monté lämminverisille. Sarjamäärityksenä on avoin ryhmäajo lämminverisille 2100 metriä ja ykköspalkinto on 4500 €.

”Kymi Grand Prix on kansainvälinen kilpailu ja kun monté on lähtöisin Ranskasta, haluaa Kouvola tarjota uuden montékilpailun. Montéa ajetaan kaikissa suurimmissa ravitapahtumissa ympäri Eurooppaa ja siksi se sopii myös Kouvolaan hienosti, valottaa Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen Kymi Montén taustoja.

Suomen Montéohjastajat ry on mukana kehittämässä yhdessä raviratojen ja Suomen Hippoksen kanssa montéa urheilulajina. Tänä vuonna montén Suomen mestaruuksien finaalipalkinnot nousivat 7500 euroon ja kylmäverisille käynnistettiin tammikuussa hyvän suosion saanut Talvi Monté Meeting –kilpailusarja.

Keskiviikkona 5.6. Vermossa ajetaan avoin Åby Monté Nordic Trophy –karsinta lämminverisille, josta kaksi parasta pääsee suoraan Åbyssa 27.6. ajettavaan finaaliin. Kouvolan Kymi Monté on pyritty sijoittamaan lämminveristen Suomen mestaruuskiertueeseen ja muihin montén isompiin lämminveristen lähtöihin nähden niin, että mahdollisimman monella olisi siihen mahdollisuus osallistua.


Kymi Montéen on toivomuksena saada jatkossa myös kansainvälistä väriä.


”Toivottavasti Kymi Monté kasvaa tulevaisuudessa kansainväliseksi lähdöksi. Hienoa, että Kouvola otti uuden montékilpailun Kymi Grand Prix päivän ohjelmaan. Kiitos Kouvolalle rohkeudesta ja arvostuksesta montéa kohtaan”, kiittää hallituksen jäsen Nelly-Janiika Korpikoski SMO ry:n puolesta.

Nelly-Janiika Korpikoski Luxorius Lord Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Luxorious Lord ja Nelly-Janiika Korpikoski Vermon Prix Monté Finlandian voittoon. Kuva: Suomen Hippos/Hanna Laakso


Kymi Monté Kouvola 15.6.
6. sarja Kymi Monté Lämminveriset Monte ryhmäajo 2100 m Avoin P. 4500 e. (4500-2250-1350-900-450-450)


Kymi GP-päivän sarjat löydät TÄSTÄ

Lisätiedot:

Kouvolan ravirata
Arto Hytönen
toiminnanjohtaja
 040 730 0089
arto.hytonen@kouvolanravirata.com

Suomen Montéohjastajat ry
Nelly-Janiika Korpikoski
045 882 0710
nelly.korpikoski@gmail.com