Hyppää sisältöön

Kotiradan puolustajia riittää Kouvolan Poni Kymi -lähdöissä – ”Hyvin fiiliksin kilpailemaan kotiradalle”

Pomona II ja Oona Halme Poni Kymin voittajat 2020

Pomona II ja Oona Halme. A-ponien Poni Kymin voittajat 2020. Kuva: Juho Hämäläinen/Hippos.

Kovatasoisena Kymi GP -lauantaina ravataan myös huipputason A- ja B-ponien Poni Kymi -lähdöt. Lähdöt ajetaan avoimia ryhmäajoina A-ponit 1100 ja B-ponit 1600 metrin matkalla.

Ponien suurkilpailukausi jatkuu lauantaina 19.6. Kouvolan Poni Kymi -lähdöissä. A-ponien Poni Kymi keräsi viisi osanottajaa ja B-ponien Poni Kymi yhdeksän. Kotirataa on puolustamassa molemmissa lähdöissä useampia poneja.

Kohti ponikuningatar-kilpailua

Jokimäen Mindy Lotta Mässeli 8.6.2021 vermo kuva juho hämäläinen
Jokimäen Mindy ja Lotta Mässeli. Kuva Juho Hämäläinen/Hippos

Kotirataa A-ponien Poni Kymissä lähtee edustamaan muun muassa Lotta Mässelin suojatti Jokimäen Mindy. Jokiemäen Mindyn, lempinimeltään Minzan kausi on alkanut lupaavasti viime tiistain Vermon MiniFinlandian viidennellä sijalla ja uudella autoennätyksellä 2.13,9.

”Lähdemme Minzan kanssa hyvin fiiliksin kilpailemaan kotiradalle. Poni Kymi -lähdön pahimmat vastustajat ovat Euforia ja Tuukka Varis sekä Thorvald ja Maria Kiukas, mutta uskon meidän sijoittuvan kolmen parhaan joukkoon”, kertoo Jokimäen Mindyn valmentaja ja ohjastaja Lotta Mässeli.

Mukavan, menohaluisen, mutta tulisen tamman kanssa on mukava harrastaa. Kauden päätähtäimenä Mässelillä on Jokimäen Mindyn kanssa Vermon ponikuninkuusravien ponikuningatarkilpailu. Muitakin suurkilpailuja ajetaan Vermoon valmistautuen.

”Tänä poniraviurheilukautena tavoitteenani on kehittää jokaista viittä valmennettavaani ponikohtaisesti eteenpäin”, summaa Mässeli kauden tavoitteitaan.

A-ponien Poni Kymiin kotirataa lähtee puolustamaan myös Neea Espon valmentama Hietarannan Julia, joka myös juoksi Vermon MiniFinlandiassa uuden autoennätyksensä 2.19,9.

”Poni jatkaa hyvässä kunnossa. Lähtöpaikka meillä on huonoin mahdollinen tähän lähtöön, koska tämän tasoiset lähdöt pitäisi päästä ajamaan sisärataa pitkin. Lähdetään hakemaan ehjää juoksua ja uutta ennätystä, ja katsotaan mihin se riittää kovatasoisessa lähdössä”, kertoo Hietarannan Julian valmentaja Neea Espo.

Poni Kymi lähdössä Hietarannan Juliaa ohjastaa Fiia Espo. Päätähtäimenä Hietarannan Julialla on Jokimäen Mindyn tavoin Vermon ponikuninkuusravit ja ponikuningatarkilpailu.

Vermon ponikuninkuusravit ravataan 24. – 25.7.2021.

Kolme kovaa kotirataa puolustamaan

Kattedals Isse ja Nina Hänninen. Kuva: Suva Hakkarainen/Hippos.
Kattedals Isse ja Nina Hänninen. Kuva: Suva Hakkarainen/Hippos.

B-ponien Poni Kymissä kotirataa edustaa jopa kolme valjakkoa, sillä auton takaa starttaavat Nina Hännisen valmentama Kattedals Isse, Moona Espon valmentama Amazon ja Vilja Kivisen valmentama Tejas Klarita.

Nina Hännisen valmennettava Kattedals Isse aloittaa kilpailukautensa suoraan suurkilpailulla Kouvolan B-ponien Poni Kymissä. Pitkän tauon jälkeen kovatasoisesta startista haetaan ehjää suoritusta.

”Isselle kuuluu hyvää. Poni on pysynyt terveenä ja voinut hyvin. Kunnollista hiittiä ei olla otettu viime syksyn jälkeen, joten lähdetään starttiin avoimin mielin, ilman minkäänlaisia odotuksia. Lähtö on kovatasoinen ja me haemme siitä vain ehjää juoksua ja porukassa ajoa”, kertoo suojatistaan valmentaja ja ohjastaja Nina Hänninen.

Tälle vuodelle Kattedals Issen kanssa Hänninen ei ole suurempia tavoitteita asettanut. Tallilla ponien määrä on vähentynyt ja sitä myötä vähenevät myös startit.

”Issen kanssa ei ole mitään tavoitteita asetettu tälle kaudelle, mutta juostaan avoimen tason lähtöjä ja luultavasti osallistutaan PM-karsintoihin ainakin”, tuumaa Hänninen.

Kouvolan Poni Kymi -lähdöt starttaavat lauantaina 19.6. A-ponit klo 12:00 ja B-ponit klo 12:20.

Lähtölistat

A-Ponit ORPE Poni Kymi 2021 / 1100 m

 1. Jokimäen Mindy / Lotta Mässeli
 2. Euforia / Tuukka Varis
 3. Aarteen Kiiltopää / Frida Bärlund
 4. Thorvald / Maria Kiukas
 5. Hietarannan Julia / Fiia Espo

B-Ponit Ani-Mixi Poni Kymi 2021 / 1600 m

 1. Smedens Andiamo / Jenni Rautiainen
 2. Eragon / Eveliina Hietanen
 3. Armani / Laura Sipilä
 4. Kattedals Isse / Nina Hänninen
 5. Farmens Tix / Julia Saarela
 6. Amor Dar / Henriikka Rantanen
 7. Kumlaby Mandelbom / Nea Ahokas
 8. Amazon / Moona Espo
 9. Tejas Klarita / Jerry Rauos