Hyppää sisältöön

Koskelan Akselille uran 20. voitto Vermon finaalikierrokselta – Star Martini vei perinteisen Talvimaljan

Jukka-Pekka Kauhasen valmentama ja ohjastama kymmenvuotias ruuna päihitti muut kovat nimet Tähti. vs Valiodivisioonan finaalilähdössä ja kasvatti voittosummaansa 10 000 eurolla.

Koskelan Akseli Jukka-Pekka Kauhanen 05012019 kuvaaja Pekka Salonen (2)
Koskelan Akselin ohjastaja-valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen uskoo kymmenvuotiaan ruunan rahkeiden riittävän vielä ihan kaikkein kovimpien suomenhevosnimien haastamiseen. Kuva: Pekka Salonen

Lähdön maalisuoralla nähtiin tiukka taistelu Koskelan Akselin sekä Pertti Puikkosen ohjastaman Rokin Maxin kesken. Kaksikosta ensimmäisenä maalitolpan ohitti lopulta Koskelan Akseli. Ohjastaja-valmentaja, iisalmelainen Jukka Pekka Kauhanen ei ollut kovin yllättynyt ruunan voitosta.

”Sehän on Ruunakunkkareiden kakkonen ja ennenkin lyönyt hienoja hevosia. Voitto on vaan nyt viime aikoina vähän kiertänyt”, Kauhanen sanoi voittajahaastattelussa.

”Se on jo hyvin lähellä rotunsa terävintä kärkeä. Jos ensi vuosi menee vielä nousujohteisesti, kyllä se sitten voi haastaa jo ihan kenet vaan”, hän kehui.

Koskelan Akselin voittoaika oli 25,8. Vermon raveista irronnut ykkönen oli ruunalle uran kahdeskymmenes, ja sen voittosumma kohosi 131 860 euroon.

Suomenhevosten Nousija vs. Haastajadivisioonassa vahvin oli Niko Jokelan ohjastama ja Veli-Matti Kangasluoman valmentama Mysteerio.

Ohjastaja Jokela sanoi voittajahaastattelussa, että yhdeksänvuotiaalla oriilla on äärettömän hyvä fysiikka.

”Ja kyllä vauhtiakin tulee hiljalleen lisää, tämä tulee nousemaan vielä todella pitkälle. Lähdössä toiveeni olivat aika korkealla, luottoa löytyi. Hevonen menee johtavan rinnalta tosi hyvällä omalla paineella.”

Niko Jokela ajoi vuoden 2018 aikana yhteensä 102 voittoa, mikä tarkoitti 100 voiton rajan rikkoutumista ensimmäistä kertaa miehen ohjastajauralla.

”Jatketaan tänä vuonna samalla tavalla, koetetaan vaan ahkerasti kiertää raveja”, Jokela sanoi seremonioissa.

Star Martini Antti Teivainen 05012019 kuvaaja Pekka Salonen
Antti Teivainen ohjasti Star Martinin perinteisen Talvimalja-lähdön voittoon. Kuva: Pekka Salonen

Lauantain ravijuhlan huipensi Talvimalja-lähtö, jonka voittoon spurttasi hienolla kirillä Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Antti Teivaisen ohjastama Star Martini.

”Se on noussut nyt jotenkin niin huikeaan kuntoon”, Mäki-Tulokas kommentoi voittoa. ”Kotonakin tuntuu joskus ajaessa, että pysyykö tämä käsissä, hevonen on nyt niin täynnä itseään.”

Valmentaja totesi, että kesän päätähtäin on tässä vaiheessa totta kai Suur-Hollola-ajo.

”Sehän se vanhempien Suomessa syntyneiden lämminveristen pääkisa on. Star Martini on niin upea hevonen. Harvoin niitä saa enää tässä vaiheessa uraa valmennukseen. On hienoa, että se on noussut nyt sille tasolle, jolla se joskus nuorempanakin kilpaili.”

Talvimaljassa toiseksi sijoittui Markku Niemisen valmentama ja Ari Moilasen ohjastama Bret Boko. Kolmas sija meni myös Tapio Mäki-Tulokkaan talliin, mistä vastasi T.Rex ohjastajanaan Mika Forss.

Star Martini sai Talvimaljan herruudesta 10 000 euroa. Ruunan voittoaika oli 13,6a/2100 metriä.

Viikon pääravien kaikki tulokset ovat tarkasteltavissa Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403