Hyppää sisältöön

Koskelan Akseli jätti muut taakseen Joensuussa – ”Lähtö oli kuin meille tehty”

Kylmäveriset huippuhevoset starttasivat Kavioliigan kauden viimeisen kolmanneksen lauantaina Joensuusta, jossa lähdön ykköseksi piti koko matkan johtanut Koskelan Akseli. Savolaisruunaa ohjasti sen valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen.

Koskelan Akseli sai kaulaansa oranssin Kavioliigan osakilpailuvoittajan nauhan. Kuva: Hippos/Aada Pölönen

Iisalmelainen Jukka-Pekka Kauhanen myhäili jo ennen Joensuun Kavioliiga-osakilpailua, että jos Koskelan Akseli joskus voittaa hallitsevan ravikuninkaan Tähen Toivomuksen, niin se päivä voisi olla lauantai 7.3.2020. Huippukuntoinen ruuna oli ohjastaja-valmentajansa luottamuksen arvoinen ja piti kuninkaan lisäksi kaikki muut takanaan Joensuun pitkällä loppusuoralla.

”Lähtö oli kuin meille tehty. Kävi hyvä tuuri lähtörata-arvonnassa ja ykkösradalta oli helppo saada keulapaikka pienimmällä bensan kuluttamisella. Saatiin täydellisesti juosta oma juoksu, sillä tavalla oli tänään helppoa”, Kauhanen iloitsi lähdön voittajahaastattelussa.

Kauhanen sai määrätä lähdön kulkua keulapaikalta lähdöstä maaliin. Lähimmäksi ehti Kavioliigassa kolmospaikkaa pitävä Josveis/Santtu Raitala, ja kolmanneksi kiri Tee Wee Paroni/Ari Moilanen.

”Tiesin, että viimeiset 150 metriä hevonen kyllä spurttaa. Se kyseli jo aiemmin, että voiko lähteä ja tiesin että se pitää vauhtinsa maaliin saakka. Silloin siitä vaikea on vaikea tulla ohi”, Kauhanen kertasi ajalla 24,4/2140m tullutta voittoa.

Koskelan Akselille voitto oli toinen Kavioliigassa, ensimmäinen täysosuma tuli tammikuun lopussa Lappeenrannassa. Täysi 25 pisteen potti nosti sen koko liigan pistepörssissä kärkipaikalle ohi huiliviikonloppua viettäneen Välähdyksen. Samalla 11-vuotiaan iisalmelaisruunan hoitaja Sanna Taimela siirtyi hoitajien pistepörssin piikkipaikalle, kasvattaja Tapio Keskitalo kasvattajien pistepörssin kärkeen ja omistajat Arja Korpiniemi ja Eero Matikainen omistajien pistepörssin ykköspaikalle.

”Kyllä sai jännittää! Nyt hevonen sai mennä sopivaa vauhtia ja pääsi lopussa irrottamaan, eivät muut kerenneet ohi. Koko rahalla sai jännittää”, Matikainen tunnelmoi voittajaseremonioissa.

Myös valmentajien pistepörssissä kärkisija vaihtui, kun Antti Ojanperä nappasi Joensuun osakilpailusta valmennettavillaan Josveisilla ja Evartilla kakkos- ja nelossijan. Niiden myötä hän kiilasi valmentajien ykköseksi ohi lämminveristen puolella menestyneen Markku Niemisen.

Kavioliigan syyskuulta toukokuulle kestävä kausi on jaettu kolmeen etappiin, joista toinen päättyi viikko sitten Lahden Grand Prix’ssa Niemisen tallin Willow Priden sekä Matti Lautamäen valmentaman Sheikin voitonjuhliin. Kauden huipennus nähdään 23.5. Tampereen Teivon Kavioliiga Grand Prix’ssa.

Kavioliiga-osakilpailun tulokset

Kavioliigan pistepörssit