Hyppää sisältöön

Koronavirustilanteen vaikutukset ravien kilpailutoimintaan

Suomen Hippoksen hallitus on kokouksessaan tehnyt päätöksiä ravien kilpailutoimintaan liittyen. Koelähtöpalkkioihin oikeuttavan koelähdön takarajaa siirretään sekä Nuorten sarjojen ja Tammasarjojen ikärajoituksia tullaan muuttamaan. Kilpailutauon jatkuessa ainakin 13. toukokuuta asti, päätti hallitus myös keskeyttää Kavioliigan kilpailukauden.

Kuva: Hippos / Ville Vuorinen
 

Suomen Hippoksen hallitus on 3.4.2020 järjestetyssä kokouksessaan tehnyt seuraavia päätöksiä ravien kilpailutoimintaan liittyen.


Koelähtöpalkkiot

600 euron koelähtöpalkkioon oikeuttavan koelähdön takaraja 31.5. siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Tarkempi takaraja määräytyy sen jälkeen, kun ravien uudelleenajamisen ajankohta on tiedossa.  Normaalisti koelähtöpalkkio maksetaan 4-vuotiaille suomenhevosille ja 3-vuotiaille lämminverisille ravihevosille, jotka ovat suorittaneet koelähdön 31.5. mennessä.

Kavioliiga

Ravihevosten ykkössarja Kavioliigan kausi 2019-2020 päädyttiin koronaviruksen aiheuttaman kilpailutauon myötä keskeyttää. Ravikilpailut ovat keskeytyksessä Suomen hallituksen linjaamien kokoontumisrajoitusten myötä toistaiseksi ainakin 13. toukokuuta asti, mikä estää täysipainoisen Kavioliiga-kauden läpiviemisen pääsarjan vaatimalla tasolla.

Kavioliiga-kauden keskeytyessä kokonaispistepörssien voittajat jäävät ratkaisematta. Jos viranomaisten linjaukset mahdollistavat ravien jatkamisen ennen kuin kausi olisi kilpailukalenterin mukaan päättynyt, tullaan Teivoon 23.5. suunnitellut Grand Prix –lähdöt ajamaan avoimina 12 hevosen ryhminä suurkilpailukarsintaa käyttäen. Jos kilpailutoiminta jatkuu niin, että kalenterissa olisi Kavioliigan osakilpailuja, pyritään nämä ajamaan avoimina lähtöinä. 

Nuorten sarjat ja tammasarjat

Nuorten sarjojen ja Tammasarjojen normaalisti 1.9. voimaan astuvia ikärajoituksia muutetaan ja rajoitusten aloitusajankohta määritellään sen jälkeen, kun tiedetään ravien uudelleenajamisen ajankohta.

Suurkilpailut ja ennakkomaksulliset kilpailut

Ravikilpailutauon aikana järjestämättä jääneitä ennakkomaksullisia kilpailuja sekä suurkilpailuja pyritään palkintotukikokonaisuus huomioon ottaen sijoittamaan ratojen kalenterissa oleville kilpailupäiville niin, että ne mahdollisimman vähän häiritsevät kalenterissa jo olevia kilpailuja ja ennalta laadittua kilpailukalenteria.

Ravipäivien peruminen kilpailukalenterista

Suomen Hippos peruu kilpailukalenterista ravipäiviä kaksi viikkoa kerrallaan ja kahden viikon välein.


Tiedote 3.4.2020 järjestetystä Suomen Hippoksen hallituksen kokouksesta.

 

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos

Matkapuh. +358 40 557 3889

tuomo.pekonen@hippos.fi