Hyppää sisältöön

Kooste Suomen Hippoksen hallituksen kokouksesta 13.8.2020

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui torstaina käsittelemään ajankohtaisia asioita ja asialistalla olivat muun muassa strategian seuranta sekä vuoden 2021 tuotonjaon linjaukset.

005 Oriit 2v laitumelle Ypäjä 2012
Kuva: Suomen Hippos

Valtuuskunnan kokouksessa kesäkuussa päätettiin toimittaa valtuuskunnalle raportti vuosien 2018-2020 strategian seurannasta. Lisäksi merkittiin tiedoksi valtuuskunnan ponsiesitys strategian seurantaan liittyen. Hallitus kävi torstaina keskustelun strategian etenemisestä ja päätti toimittaa seurantaraportin edelleen tiedoksi valtuuskunnalle. Ponsiesityksen mukainen seuranta kohdennetaan soveltuvin osin tulevaan strategiaan, jonka työstö käynnistyy syyskuussa.

Vuoden 2021 tuotonjaon linjaukset vahvistettiin kesäkuun valtuuskunnassa yleisellä tasolla kolmen eri skenaarion pohjalta, ja valtuuskunta antoi hallitukselle jatkomandaatin työstää asiaa niiden pohjalta eteenpäin. Hallitus kävi torstaina lähetekeskustelun tulevan vuoden tuotonjakoon liittyen ja sen valmisteluaikataulu merkittiin tiedoksi. Hippos käy elokuussa keskusteluja asiasta maa- ja metsätalousministeriön kanssa, minkä lisäksi maakuntaradat ovat koolla asian tiimoilta. Vuoden 2021 tuotonjaon kokonaisuus on edelleen avoin, ja se vahvistuu Veikkauksen tuottoennusteen valmistuttua

Ajankohtaisissa asioissa hallituksen jäsen Anne Laitinen raportoi MTK:n valtuuskunnan kokouksesta ja vt. toimitusjohtaja antoi katsauksen koronarajoituksiin ja Suomen Hippoksen suosituksiin ravikilpailutoimintaan liittyen. Lisäksi merkittiin tiedoksi, että Teivossa ja Vermossa 20.-21.10.2020 pidettäväksi sovitut UET-maiden kokelaiden EM-kilpailut on päätetty koronavirustilanteen vuoksi siirtää pidettäväksi vuonna 2021. 

Lisätiedot:


Juha Rehula, puheenjohtaja, Suomen Hippos
p. 050 511 3017

Minna Mäenpää, vt. toimitusjohtaja
p. 040 511 2067