Hyppää sisältöön

Kooste Suomen Hippoksen hallituksen kokouksesta 13.10.2020

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui tiistaina Seinäjoella. Asialistalla olivat muun muassa vuoden 2021 tuotonjaon perusteet sekä tulevan vuoden kilpailukalenteri.

Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Kilpailukalenteri vuodelle 2021

 

Hallitus vahvisti osaltaan vuoden 2021 ravikilpailupäivien määrän raviradoittain ja profiileittain ja valtuutti Hippoksen kilpailuosaston viimeistelemään kalenterin. Päätös oli esityksen mukainen ja sisältää yhteensä 474 ravikilpailupäivää. Esitys pohjautui siihen, että ravikilpailujen tarjonta kohtaisi kilpailukysynnän.

Raveja ajetaan tulevana vuonna 36 vähemmän kuin kuluvana vuonna, ja vähennyksistä 30 kohdistuu maakuntaradoille ja 6 kesäradoille.

Tuotonjaon linjaukset vuodelle 2021


Hallitus hyväksyi esityksen tuotonjaon linjauksista vuodelle 2021. Hallitus hyväksyi esityksen tuotonjaon linjauksista vuodelle 2021. Tavoitteena on omistamisen ja kasvattamisen kannustimien lisääminen ja tehokkaampi toiminta, sekä riittävä investointikyky. Asiasta tiedotetaan yksityiskohtaisemmin, kun asetusmuutos budjettivarojen käytöstä on hyväksytty.

Lisäksi hallitus tarkensi edellisen kokouksen päätöstä liittyen ennakkomaksullisiin kasvattajakilpailuihin. Ykköspalkintojen leikkaus ja uudelleenkohdistus koskee niitä kilpailuja, joiden palkintoja on nostettu Suomen Hippoksen hallituksen päätöksellä kaksi kertaa vuosina 2016 ja 2017. Edellisessä kokouksessaan hallitus linjasi, että ennakkomaksullisten kasvattajakilpailujen ykköspalkintoja leikataan 20% vuonna 2021 vuoden 2020 tasosta. Leikkaus kohdistetaan uudelleen siten, että vuoden 2020 tasoa vastaava kilpailun kokonaispalkintosumma käytetään vuonna 2021 ennakkomaksullisten kasvattajakilpailujen sisällä niihin osallistumisoikeuden omaaville hevosille.

Kilpailukalenteri vuodelle 2021 sekä tuotonjakoesitys ovat kokonaisuus, jolla varmistetaan 363 laadukkaan kilpailupäivän tarjonta sekä kilpailumahdollisuuksien tarjoaminen alueellisesti ja paikallisesti koko maassa ilman, että raviradat joutuvat merkittävien taloudellisten paineiden kohteeksi vuonna 2021.

 

Muut asiat


Hallitus käsitteli kokouksessaan Antti Ala-Rantalan valmentaman Siiri Vei -nimisen hevosen kilpailemista varoajan sisällä ja totesi esityksen mukaan ravikilpailusääntöjen 45§:n rikkomuksen ja nollatoleranssirikkomuksen varoajan noudattamatta jättämisen sekä puuttuvan lääkekirjanpidon takia. Ala-Rantalalle määrättiin varoitus sekä 200 euron suuruinen sakko.

 

Suomen Hippoksen valtuuskunnan syyskokous päätettiin järjestää 25.11.2020 Jyväskylässä. Koronatilanteen kehittymistä seurataan tiiviisti ja kokousjärjestelyitä käsitellään tarkemmin seuraavassa kokouksessa.

 

Hallitus kävi keskustelun jääviydestä ja esteellisyydestä ja totesi, että Suomen Hippokselle laaditaan jääviysohjeistus kevään valtuuskunnan kokoukseen mennessä.

 

Lisätiedot:


Juha Rehula, puheenjohtaja, Suomen Hippos
p. 050 511 3017

Sami Kauhanen, toimitusjohtaja, Suomen Hippos
p. 040 077 2469