Hyppää sisältöön

Kooste Hippoksen hallituksen kokouksesta 19.5.2020

Suomen Hippoksen hallitus käsitteli tiistain kokouksessaan muun muassa poikkeusoloihin valmistelevien ravikilpailujen sujuvuutta sekä hevosalan tukikokonaisuutta vuoden 2020 osalta.

Piskon Pouta voitti illan viimeisen koitoksen 18.5. kuva Juho Hämäläinen
Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Hevosalan tukikokonaisuus 2020


Hallitus jatkoi edellisessä kokouksessa tekemänsä päätöksen edistämistä hevosalan tukikokonaisuuteen liittyen. Viime viikolla hallitus päätti, että maa- ja metsätalousministeriöön lähetetään palkintotukien säästösitoumus tavoitteena noin 3 M€ säästö vuoden 2020 maakuntaratojen palkintotukien osalta. Maa- ja metsätalousministeriö kertoi aiemmin, että tukien maksatuksessa on ongelmia rajusti laskeneiden veikkaustuottojen vuoksi. Ministeriö kuitenkin korosti, että laskevat tuotot tullaan kompensoimaan kokonaisuudessaan edunsaajille valtion lisätalousarviossa. Tehtyjen tukipäätösten lisäksi uusia päätöksiä ei voi tehdä, ennen kuin lisätalousarvio on vahvistettu tai Hippos voi sitovasti osoittaa ministeriölle, että jo päätettyä palkintotukikokonaisuutta ei tulla käyttämään täysimääräisesti vuoden 2020 aikana.

Tiistaina Hippoksen hallitus tarkensi ministeriölle tehtävää esitystä palkintotuesta säästyvän summan jaosta kasvattajapalkintoihin ja kesäratojen tukiin. Lisäksi hallitus esittää ministeriölle, että päätökset kasvattajapalkintojen ja kesäratojen tuen ensimmäisistä eristä tulee saada välittömästi. Päätökset tukikokonaisuuden loppuosuudesta tulee saada mahdollisimman pikaisella aikataululla, viimeistään valtion lisätalousarvion käsittelyn jälkeen.

Valtuuskunnan kevätkokous


Hippoksen hallitus vahvisti, että valtuuskunnan kevätkokous järjestetään Jyväskylässä 24.6. Samalla hallitus kutsui koolle ylimääräisen valtuuskunnan kokouksen keväältä peruuntuneen kokouksen tilalle. Ylimääräinen valtuuskunnan kokous järjestetään aiemmin samana päivänä Jyväskylässä.

Muut asiat


Ajankohtaisissa asioissa kuultiin katsaus maanantain poikkeusoloihin valmistelevista ravikilpailuista ja toiminnan sujuvuudesta Joensuussa. Raporttien mukaan poikkeusolojen toiminnat oli suunniteltu hyvin yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa ja paikalla olleet kokivat tulleensa hyvin informoiduksi poikkeustilanteesta. Kaikkiaan kilpailut koettiin onnistuneiksi ja tarpeellisiksi.

Euroopan raviliitto UET:n hallitus kokoontuu verkkokokoukseen 26.5.2020 ja asialistalla ovat muun muassa eri maiden tilanne tällä hetkellä sekä UET-tietokannan tilannekatsaus.

Hallitus kävi keskustelun Hippoksen ohjeistuksen tarpeesta ravitapahtumiin, jotka järjestetään 1.6. alkaen. Hallitus osaltaan tähdentää, että voimassaolevat rajoitukset jatkuvat, ja kokoontumisrajoituksista on pidettävä kiinni. Raveja ei järjestetä yleisötapahtumina ainakaan ennen 14.6.

Kokousasioiden lisäksi hallituksen seminaariosuudessa käytiin puheenjohtaja Juha Rehulan alustuksen jälkeen avoin keskustelu korona-ajan vaikutuksista raviurheilun tulevaisuuteen. Aihe liittyy tiiviisti aiemmin valmistuneeseen raviurheilun ja hevoskasvatuksen tulevaisuuden linjauksiin.

Lisätiedot:


Juha Rehula, puheenjohtaja, Suomen Hippos
p. 050 511 3017

Minna Mäenpää, vt. toimitusjohtaja
p. 040 511 2067